11 Előfizetési számlázó szoftver az ismétlődő fizetések segítésére és kezelésére

Szeretnél ismétlődő kifizetéseket kapni globális ügyfelektől? Próbálja ki az alábbi előfizetéses számlázó szoftverek bármelyikét még ma!

Egy alkalmazás, termék vagy szolgáltatás előfizetésének ismétlődő számlázása a mentőöv minden online vállalkozás számára. Az olyan vállalkozások, mint a video streaming, a játék streaming, az online magazinok, a fizikai magazinok, az edzőterem, az e-kereskedelmi webhelyekről származó élelmiszercsomagok stb., főként előfizetésekre támaszkodnak.

Ha Ön is foglalkozik az előfizetéses számlázási rendszerrel, és olyan webalkalmazást keres, amely könnyed, ismétlődő fizetést kínál, akkor megtalálta a megfelelő cikket. Folytassa az olvasást, és fedezzen fel néhány válogatott előfizetési számlázó szoftvert, amelyek segítenek az ügyfélélmény és ezáltal a bevétel növelésében.

Előfizetéskezelés és számlázás vállalkozások számára

Minden, csak fizetési átjáróval rendelkező online vállalkozás számára az elsődleges kihívás az, hogy nagymértékben támaszkodjanak az ügyfelekre az időben történő kifizetések tekintetében. A felhasználók szakmai és magánéletükbe is bejutnak. Biztosan kudarcot vallanak a fizetéskor, vagy egyszerűen figyelmen kívül hagyják a második hónap kifizetését, ha a fizetési folyamat kézi.

A probléma felhalmozódik, amikor a fogyasztóknak az előfizetéseiket is e-mailben vagy az értékesítési csapat felhívásával kell kezelniük.

Itt jönnek az előfizetés-kezelési szolgáltatások és az előfizetés-számlázási eszközök.

Biztosítják, hogy ügyfele biztonságosan előfizet és fizessen az első hónapban vagy évben. És ezután az ismétlődő fizetések továbbra is érkeznek, hacsak nem mondják le vagy módosítják az előfizetést a saját profiljukból.

Így Ön és értékesítési csapata új felhasználók megszerzésére, a termék/szolgáltatás problémáinak megoldására vagy az értékesítési ötletek kidolgozására összpontosíthat.

Mi az az előfizetési számlázó szoftver?

Az előfizetési számlázó szoftver egy fizetésfeldolgozó eszköz, amely szorosan együttműködik az előfizetés-kezelő eszközzel és a fizetési átjáróval.

Az ilyen rendszerek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy automatikus fizetést állítsanak be a heti, havi, éves stb. számlázási tervekhez. Az eszközök biztonságosan mentik a fizetési mód összes részletét kettős titkosítású (szállítás közbeni és nyugalmi) biztonsági rendszerrel.

Így az ügyfelek könnyedén fizethetnek anélkül, hogy a szolgáltatás megszakításával szembesülnének.

Ezek az eszközök automatikusan számlázási ciklusokat is hozzárendelnek az új felhasználókhoz, így Ön hatékonyan gyűjtheti be a kifizetéseket, küldheti be az adóbevallásokat, tervezheti meg az üzletbővítést stb.

Ezen a ponton érdemes tisztázni, hogy maga az előfizetéses számlázási rendszer nem tudja feldolgozni a fizetéseket. Továbbra is szüksége van egy e-kereskedelmi fizetésfeldolgozó megoldásra, hogy beszedje a fizetést az üzleti folyószámláján.

Dióhéjban, egy előfizetéses számlázó eszköz biztosítja, hogy Ön állandó bevételhez jusson valódi ügyfélbázisából.

Most fedezzen fel néhány felkapott előfizetési számlázó szoftvert, amelyre a legsikeresebb e-kereskedelmi webhelyek és más digitális vállalkozások támaszkodnak:

Zoho előfizetések

Ha Ön egy növekvő vállalkozás, és nehezen tudja kezelni az előfizetés végpontok közötti számlázási ciklusát, hagyja, hogy a Zoho Subscriptions kezelje a teljes folyamatot helyette. Ezen a platformon segítséget kérhet az előfizetések kezeléséhez, az ismétlődő számlázás automatizálásához, a professzionális számlák küldéséhez és a fizetések esedékesség szerinti fogadásához.

Az olyan funkciók használatával, mint az automatikus arányosítás és a számlázási ciklus beállítása, automatizálhatja a számlázási folyamatot az egész világon, miközben adózási előírást is teljesít. Támogatja az online és offline fizetések beszedését is. Ezen túlmenően a vállalatok több pénznemet is elfogadhatnak az előfizetések kifizetésére.

  Hogyan lehet megtudni, hogy valaki házas

Ezeken kívül a Zoho Subscriptions személyre szabott előfizetési élményt kínál ügyfeleinek olyan funkciókkal, mint az önkiszolgáló portál, a kupon ajánlatok, az összevont számlák, a fehér címkés fizetési oldalak, az ártáblázatok widgetjei, a mérőszámok irányítópultjai és a webhookok.

FreshBooks

Ha kisvállalkozásokról van szó, a FreshBooks teljes körű számviteli megoldásokat kínál, beleértve az ismétlődő kifizetéseket is. Ez a szoftver képes kezelni a számlákat, a kifizetéseket és egyéb pénzügyi feladatokat.

Sőt, felhasználhatja alkalmazottai és ügyfelei nyomon követésére is. A platform egy könnyen használható ügyfélportált kínál az ügyfelek és előfizetéseik kezeléséhez.

Használhatja ingyenes próbaverzióját is, mielőtt bármelyik terve mellett döntene.

Chargebee

Nem kell testreszabott kódokon keresztülmennie az ismétlődő számlázási műveletek kezeléséhez, ahogy bemutatjuk a Chargebee-t. Ez a platform kezeli a teljes számlázási folyamatot a munkafolyamat beállításától a számlák automatizálásáig.

Ezzel az eszközzel számlázása és számlázása automatizálására megszabadulhat a kézi hibák lehetőségétől. Még olyan összetett forgatókönyvekben is, mint a globális közönség és a több bevételi csatorna, a Chargebee profi módon megtakaríthatja Önt.

Ezzel a szoftverrel a vállalkozások árajánlatokat kínálhatnak, és előlegszámlákat állíthatnak elő az egyszerű jóváhagyási folyamat érdekében. A naptári számlázási funkcióval is beállíthatja a számlázási dátumot az egyes ügyfelek számára, függetlenül attól, hogy mikor regisztráltak a szolgáltatásokra.

Hullám

Miközben hagyja, hogy a Wave automatizálja vállalata ismétlődő számlázási folyamatát, csapata valami fontosabb és sürgősebb dologra összpontosíthat. Ezzel az alkalmazással válthat a kézi és az automatikus számlázás között, és rendkívül gyorssá teszi a hitelkártyás fizetés beállítását.

A felhasználók nem csak arra használhatják ezt a szoftvert, hogy több címzettnek küldjenek számlákat, hanem személyre szabhatják azokat az Ön vállalati logójával és márkaszínével. A Wave segítségével a vállalatok személyre szabhatják a számlákat bármilyen dátumra, időzónára és gyakoriságra. Az automatikus fizetési nyugták, a számlák állapot szerinti szűrése és a fogd és vidd szerkesztés a platform további kiemelt funkciói.

SuiteDash

A SuiteDash egy minden az egyben üzleti szoftver, amely minden szükséges megoldást tartalmaz a számlák küldéséhez és a fizetések fogadásához. Használata zökkenőmentes folyamattá válik a becslések és számlák elkészítése és elküldése.

A vállalatok személyre szabott előfizetési csomagokat állíthatnak be, amelyek automatikusan, ütemezetten terhelik őket. Ha szükséges, rendszeres ütemezésben ismétlődő számlák generálására használhatja.

A SuiteDash az Ön adatait egy PCI-kompatibilis, harmadik fél fizetésfeldolgozójában tárolja. Így az előfizetők gond nélkül tárolhatják fizetési adataikat a portálon. Ezenkívül banki szintű titkosítást használ, miközben fizetési információkat kérő ügyfeleknek küldi el a kéréseket.

Zuora

A Zuora-előfizetéshez számlázási megoldások is tartoznak, amelyeket a szervezetek felhasználhatnak innovációik bevételére. Lehetővé teszi a számlázási műveletek automatizálását, és rugalmas árazási stratégiák bevezetését teszi lehetővé az ügyfelek számára.

Akár ismétlődő, egyszeri vagy használati alapú díjcsomagokat szeretne választani, több mint 50 árazási modellt kínál. A Zoura használatával intelligens árazást és zökkenőmentes élményt biztosíthat ügyfeleinek, marketingcsatornájuktól függetlenül.

Ez a platform az előfizetéseket és az egyéb egyszeri díjakat is kombinálhatja egy megrendelésben. Csökkenti a kézi műveletek számát és központosítja az összetett számlázási műveleteket.

Chargify

Olyan alkalmazást keres, amely rugalmas és automatizált ismétlődő számlázási megoldásokat kínál vállalkozása bővítése során? Válassza a Chargify alkalmazást, amely segít megszüntetni az egyéni számlázási kódok írását és karbantartását.

  A Hover Hound összehasonlítja a Newegg árait az Amazon és a Tiger Direct szolgáltatással

Függetlenül attól, hogy üzleti modellje B2B, B2C, keresztértékesítés vagy viszonteladás, ezt az eszközt összetett számítások elvégzésére használhatja. Konfigurálható, ismétlődő számlázási szabályokat használ, hogy több ezer permutációt alkalmazzon a különböző üzleti modellekben.

A Chargify használatával többféle fizetési lehetőséget kínálhat ügyfeleinek, például hitelkártyákat, PayPal-t, kézi fizetést stb. Támogatja az integrációt is több mint 20 népszerű fizetési átjáróval és globális pénznemekkel.

Billsby

Ha Ön az előfizetési üzletággal foglalkozik, számíthat a Billsbyre a pontos és könnyed, ismétlődő számlázás érdekében. Ez a robusztus szoftver leegyszerűsíti az Ön bevételi műveleteit a testreszabás és az integráció révén.

Speciális számlázási funkciójával a vállalatok több visszatérő bevételt gyűjthetnek be. Üzleti szabályokat és logikát is bevezethetnek a munkafolyamatba, miközben rugalmas terveket kínálnak ügyfeleiknek. Sőt, mindez megtehető kód nélküli vagy alacsony kóddal.

Mielőtt bármilyen Billsby-csomagot választana, demót is foglalhat, hogy megtekinthesse a platform működését. Ezenkívül a platform teljes mértékben PCI-DSS-kompatibilis a fokozott biztonság érdekében.

2 Pénztár

Ismétlődő számlázási megoldást keres az egyszerű előfizetési számlázáshoz? A 2Checkout az az alkalmazás, amely az előfizetések teljes életciklusa alatti folyamat kezelésével maximalizálja az ügyfelek élettartamát.

Ez az egyetlen platform elegendő az ügyfelek, az előfizetések, a számlák és az ismétlődő számlázás kezeléséhez. Segít a zökkenőmentes ügyfélélmény beállításában és testreszabásában is a különböző csatornákon.

A Verifone lehetővé teszi bármilyen rugalmas árszabású és csomagolású előfizetés értékesítését a különböző értékesítési csatornákon. Automatizálhatja a rendelési, számlázási és ismétlődő számlázási folyamatokat is a gyors ügyfélfogadás érdekében.

Ezzel az eszközzel a vállalatok a frissítéseket és a leminősítéseket is könnyen kezelhetik. Ezenkívül kiterjedt globális fizetési támogatást kínál az ismétlődő számlázáshoz és az automatikus megújításokhoz.

FastSpring

A FastSpring egy dedikált platform SaaS- és szoftvercégek számára globális előfizetés-kezeléshez és számlázáshoz. Ez a teljes e-kereskedelmi megoldás segíti a vállalatokat az ügyfél teljes életciklusának kezelésében, beleértve az aktiválást, a frissítéseket és a megújítást.

Most minden potenciális értékesítési lehetőséget megragadhat rugalmas, ismétlődő előfizetési modelljeivel és számlázási ütemezéseivel. Ezzel az eszközzel létrehozhatja a vállalkozása számára legmegfelelőbb előfizetési vagy számlázási terveket olyan alapvető funkciókkal, mint a freemium és a pay-per-user: többszintű felhasználók, fix ár és a felhasználás utáni fizetés.

A FastSpring egy önkiszolgáló portált is biztosít a felhasználók számára, ahol megtekinthetik rendelési előzményeiket, valamint kezelhetik az előfizetési és fizetési módokat. Ezenkívül ez a platform lokalizált fizetési lehetőségeket kínál a globális közönség számára.

Négyzet

A Square segítségével az ismétlődő fizetési folyamat sokkal könnyebbé válik. Ez az alkalmazás segít kiszámítható bevételi források létrehozásában. Ingyenesen csatlakozhat ehhez a platformhoz, és nincs havi díja – csak fizessen feldolgozási díjat minden egyes tranzakcióért.

Mivel ez az eszköz minden iparághoz alkalmas, beállíthatja a tagsági díjak, adományok, szakmai szolgáltatások stb. visszatérő befizetéseit. Sőt, zökkenőmentesen hozzáadhat, szüneteltethet, szerkeszthet és folytathat előfizetéseket. Ezenkívül a vállalatok testreszabhatják a számlázási modelleket, és rugalmas számlázási és számlázási módszereket alkalmazhatnak.

Ha hagyományos vállalkozáshoz tartozik, létrehozhat QR-kódokat, és megoszthatja azokat az ügyfelekkel. Ezenkívül a vállalkozások lehetővé tehetik a felhasználók számára, hogy e-mailben, SMS-ben és közösségi médián keresztül is előfizessenek.

Az előfizetési számlázó szoftver előnyei

Az előfizetési számlázási eszköz elsődleges előnye az egyszerű, ismétlődő fizetés az ügyfél oldaláról és a kifizetések beszedése a címzett oldalán. További jelentős előnyök:

 • A kézi számlák segítségével elkerülheti az emberi hibákat az ismétlődő számlázás során, és így megtakaríthatja a bevételkiszivárgást.
 • Mivel az előfizetési számlázó alkalmazás automatikusan kiszámítja a frissítési díjakat, az arányos visszatérítéseket, az eseti vásárlásokat stb., elkerülheti a kézi számlakorrekciót.
 • Ezeknek az eszközöknek a többsége PSD2/SCA, PCI szabvány stb. rendelkezik. Így Ön betarthatja az ügyfelek fizetési módok tárolására vonatkozó előírásait.
 • A szakemberek és a műszakilag hozzáértő ügyfelek az automatikus fizetéssel történő online számlázást részesítik előnyben. Ha ezeket az igényeket kielégíti, a felhasználók hosszú távon a márkánál maradnak.
 • Testreszabhatja a fizetési terveket, a szolgáltatási funkciókat, a kiegészítő vásárlásokat stb. az ügyfelek preferenciái szerint.
 • Ha előfizetők ezreit vagy millióit szolgálja ki, ezek az alkalmazások jelentik az egyetlen lehetőséget az ügyfelek hatékony számlázására.
  Femtech startupot szeretne létrehozni? Itt van a Hogyan

Az előfizetési számlázó szoftverben keresendő funkciók

A megfelelő előfizetéses számlázási rendszernek a következő funkciókat és funkciókat kell kínálnia:

 • Automatizált ismétlődő számlázás kuponokkal, kedvezményekkel, arányosítással, naptári számlázással stb.
 • A freemium felhasználók egyszerű átállása prémium előfizetőkké
 • A/B tesztelési lehetőség árazási tervekkel
 • Előfizetési előfizetési lehetőség, hogy a meglévő felhasználók továbbra is a régi díjszabásban maradjanak. Ezenkívül az új ügyfelek automatikusan látják az új ártáblázatokat.
 • Különféle számlázási lehetőségek, például konszolidált, testreszabott, speciális és automatizált számlák
 • Az összes termék egyszerű migrálása egy fedél alá, könnyen érthető ártáblázatokkal
 • Egykattintásos fizetési lehetőségek automatikus fizetéssel. Ezenkívül OTP-t és kézi hitelesítést kínál azoknak az ügyfeleknek, akik nagyon szkeptikusak az automatikus fizetésekkel kapcsolatban.
 • Az eszköz hatékonyan rögzíti az összes ad hoc vásárlást, és a megfelelő számlázási ciklusokban számlázza ki azokat.
 • Szigorú biztonsági, titkosítási és adatvédelmi megfelelés a fizetési módok tárolására vonatkozóan
 • Minimalizálja a sikertelen fizetéseket azáltal, hogy a legjobb fizetési lehetőséget kínálja a felhasználónak, ha több kártyát ment el

Előfizetési számlázó szoftver: A szerző megjegyzése

Mivel Ön az üzleti életben dolgozik, tudom, hogy nagy kihívást jelent befektetni az interneten a legjobb előfizetési számlázó szoftverek keresésébe. Ezért megvizsgáltam és kiválasztottam néhány olyan vezető ismétlődő számlázási eszközt, amelyekre bármely vállalkozás támaszkodhat.

Ezzel időt takarít meg. Egyetlen tömör cikkben megismerheti a 11 népszerű előfizetés-számlázási eszköz funkcióit, funkcióit és még többet.

Az összes alkalmazás készen áll. Kezdheti azonban az olyan alkalmazásokkal, mint a Zoho Subscriptions, a FreshBooks, a FastSpring és a Verifone. Ha úgy találja, hogy ezekből hiányoznak a keresett funkciók, ne felejtse el kipróbálni a többit.

Becsomagolás

Az előfizetéses számlázószoftver lehetővé tette a mai felhőalapú vállalkozások számára, hogy a világ bármely pontjáról bővíthessék az ismétlődő fizetések elfogadását.

Ezenkívül az ilyen alkalmazások segítenek Önnek személyre szabott előfizetési tervek létrehozásában webhelye vagy alkalmazásának felhasználói számára, hogy megmutassa nekik, hogy törődik Önnel. Komplex előfizetéseket, ad hoc fizetéseket a beépülő modulokért, fizetési ciklus módosításokat, arányos visszatérítéseket és sok mást is létrehozhat.

Használja a fenti eszközök bármelyikét, és tapasztalja meg a különbséget!

Következzen a legjobb kész számlasablonok és számlagenerátorok, amelyek segítségével a vállalkozások stílusosan beszedhetik a fizetést!