11 átirat-kiterjesztés, amely forradalmasítja munkafolyamatát

A legjobb átirat-kiterjesztéseket keresi? Ha igen, akkor a megfelelő weboldalra bukkant.

Annak ellenére, hogy a videók és a podcastok mostanság divatosak, az írott szövegeknek megvan a maguk jelentősége. Meglehetősen könnyű az írott szövegeket egyik nyelvről a másikra lefordítani, ami sajnos nem olyan egyszerű videó- ​​és hangtartalom esetén.

Emellett az írott szövegek rendkívül egyszerűvé teszik a konkrét információk megtalálását, és lehetővé teszik, hogy tetszőleges számú átdolgozást végezzen. És valószínűleg ez az oka annak, hogy az írott szövegek pótolhatatlanok azokban a szektorokban, amelyek magukban foglalják a kutatást, az oktatást és a dokumentációt.

Ám amikor a videó- ​​vagy hangtartalom átírásáról van szó, a dolgok komoly kihívást jelentenek. A kézi átírás meglehetősen sok időt és erőfeszítést igényel, és itt jönnek szóba az átírás-kiterjesztések.

A jó átirat-kiterjesztés megtalálása azonban továbbra is feladat. Több száz lehetőség létezik, és mindegyik azt állítja, hogy a legjobb.

Nem lenne a megfelelő megközelítés eszközről eszközre kipróbálni, hogy megtaláljuk a megfelelőt, és ezt megértem. Ezért végeztem el a nehéz terheket, és szigorúan teszteltem 100 átírás-kiterjesztést, hogy ne kelljen.

Az alábbiakban megosztottam a legjobb átírás-bővítmények listáját, amelyek megfeleltek a tesztelésemnek, és nagyszerű eszköz lehet a munkafolyamat forradalmasításához.

Tehát minden további nélkül kezdjük el –

Átirat

Átirat a Transcript.study által vitathatatlanul a diákok számára tervezett legjobb átírási eszköz. Ennek a bővítménynek az egyik legjobb tulajdonsága az egykattintásos kérdésmegoldó funkció. Ez a funkció szinte minden kérdésre részletes választ ad, beleértve a bonyolult matematikai egyenleteket is.

Ez a bővítmény fejlett mesterséges intelligencia-motort és keresési algoritmust használ, hogy pontos és részletes válaszokat adjon. Ráadásul a bővítmény kizárólag 16 LMS (Learning Management System) platformra van optimalizálva, köztük a Brightspace, az Apex Learning és a Blackboard. De sajnos már nem támogatja a McGraw Hillt.

Előnyök

 • Ez az eszköz kizárólag 16 LMS platformra van optimalizálva fejlett támogatással.
 • Az egykattintásos problémamegoldó funkció rendkívül egyszerűvé teszi az összetett koncepciók megoldását.
 • Havi 3,99 dollárért meglehetősen megfizethető.
 • A webalapú bővítmény mellett ez az eszköz Android és iOS eszközökre is elérhető. Valós idejű szinkronizálási képességének köszönhetően pedig mindig zavartalanul hozzáférhet jegyzeteihez és dokumentumaihoz.
 • Rendkívül könnyen használható.

A Transcript azonban nem rendelkezik azzal az alapvető funkcióval, amellyel bármely átirat-kiterjesztésnek büszkélkednie kellene – a kép vagy hang szöveggé való átírásának képessége. Ezért nem tud segíteni abban, hogy feljegyzéseket készítsen az online óráiról, vagy elkészítse az értekezletek dokumentációját.

Ráadásul, bár a fejlett mesterséges intelligencia motorja elképesztő, hasonló eredményeket érhet el az olyan ingyenes mesterséges intelligencia chatbotokkal, mint a ChatGPT vagy a Google Bard.

Laxis

Ha az online találkozók, webináriumok és órák rögzítéséről van szó, Laxis olyan eszköz, amiben megbízhatok. Ez egy fantasztikus eszköz, amely segít az ülés előtti témák és napirendek előkészítésében, valós idejű átírásban az értekezletek során, és jegyzeteket készíthet.

Emellett a Laxis egy mesterséges intelligenciával kiegészített találkozó kiemelési funkcióval is büszkélkedhet, amely fontos betekintést nyújt a beszélgetésbe a beszélgetésen belül és azon belül is. A Laxis webalapú alkalmazása kompatibilis a Zoommal, a Microsoft Teamsszel és a Webexszel, míg kifejezetten Chrome-bővítményt kínálnak a Google Meethez.

Előnyök

 • Kompatibilis az összes főbb videokonferencia szolgáltatással, beleértve a Microsoft Teams, a Google Meet, a Zoom és a Webex szolgáltatást.
 • Az ingyenes terv több mint elegendőnek tűnik a legtöbb felhasználó számára.
 • A Laxis transzkripciós eszköze nagyon hatékony a hangszórófelismeréssel rendelkező pontos átírás előállításában.
 • A Laxis fejlett AI-alapú írója és chatbotja meglehetősen erős.
 • Elég egyszerű és könnyen használható.
  A nem megfelelően megjelenő Excel-képletek kijavítása

Ez az eszköz elsősorban az online értekezletek és órák átírására szolgál, nem pedig általában a videók átírására. Ezért nem használhatja a Laxist videók átiratának létrehozására a YouTube-on, az Udemy-n vagy bármely más platformon.

Ezenkívül a Laxis másik hátránya, hogy az eszköz megfelelő működéséhez engedélyeznie kell a feliratokat. Ellenkező esetben leáll az átírás.

Notta

Notta vitathatatlanul az egyik legjobb átíró eszköz, amely képes bármilyen hangfelvétel átírására. Tehát akár egy YouTube-videót, podcastot, videohívást, online találkozót, webináriumot vagy bármilyen hangfájlt szeretne átírni, a Notta pillanatok alatt segít átírni azokat.

A legjobb dolog a Nottában, hogy nagyon könnyen használható. A Notta webalkalmazást, Chrome-bővítményt és mobilalkalmazásokat kínál, így szinte minden eszközön elérhető. Terveik, irányelveik és értékesítési gyakorlataik azonban szkeptikussá tettek a termékkel kapcsolatban.

Előnyök

 • Szinte bármilyen weboldalról képes hangfájlok átírására. Ezenkívül bármilyen videó- ​​vagy hangfájlt importálhat a számítógépéről átírás céljából.
 • Ez egy Notta robotot kínál, amely valós idejű átírást biztosít a Zoom, Webex, Google Meet és Microsoft Teams találkozóiról.
 • Az AI összefoglaló generátor tisztességes munkát végez az összes átírás összefoglalásával és gyors jegyzetekkel.

Például a Notta által kínált ingyenes csomag inkább egy trükk. Azt mondják, hogy havi 120 percet kínálnak az ingyenes csomagban, de ingyenes felhasználóként csak 3 perc valós idejű felvételre és online értekezlet-átírásra, valamint 5 perc fájlalapú és élő képernyős átírásra korlátozódik.

Ráadásul a felugró ablakokon keresztül felkérik a prémium előfizetésre, és a visszatérítési politikájuk szörnyű.

MeetInOne

Míg MeetInOne elsősorban nem a video- vagy hangfájlok átírását segítő kiterjesztés, ez az eszköz segíthet a találkozó élményének javításában. A MeetInOne-ban az a legjobb, hogy ez a bővítmény teljesen ingyenesen használható.

Előnyök

 • Egyetlen fillért sem kell költenie a MeetInOne bővítmény által kínált funkciók használatához. A MeetInOne használata teljesen ingyenes.
 • Egyes funkciók, mint például a kép a képben, a sötét mód, az értekezletstatisztikák, a kérelmek automatikus elfogadása és elutasítása, és mások, valóban hasznosak, és magasabb szintre emelhetik a találkozó élményét.
 • Annak ellenére, hogy a Meeting Recording funkció még fejlesztés alatt áll, ez a funkció valóban sokak számára életmentő lehet, mivel megkönnyíti az összes megbeszélés rögzítését.

A MeetInOne bővítmény számos elképesztő funkcióval büszkélkedhet, mint például a push-to-talk, a sötét mód, az értekezletstatisztikák, a továbbfejlesztett fiókkezelés és még sok más. De sajnos csak a Google Meetet támogatja.

De annak ellenére, hogy ingyenes és nagyon praktikus eszköz, az eszköz nem kapott elég népszerűséget. És ezért gondolom, hogy a fejlesztők nem dolgoznak a bővítmény funkcionalitásának és teljesítményének javításán. Ennek eredményeként ez az eszköz nem kap rendszeres frissítéseket.

Ismerje meg a bővítményt

Mielőtt továbbmennék, hadd tisztázzam ezt Ismerje meg a bővítményt nem átírási eszköz. Tehát, ha olyan eszközt keres, amellyel megbeszéléseit vagy videóit általában átírhatja, a Meet Extension nem választható. Ha azonban rögzíteni szeretné értekezleteit, vagy javítani szeretné az értekezletek általános élményét, fontolja meg ezt az eszközt.

A Meet Extension egy freemium eszköz, amely néhány szilárd funkcióval rendelkezik az ingyenes rétegben. A prémium szolgáltatások is meglehetősen lenyűgözőek, és lehetővé teszik a megbeszélések helyi rögzítését, a beszélgetések letöltését, valamint a mikrofon automatikus elnémítását/némításának feloldását.

Előnyök

 • A Meet Extension értekezlet-rögzítési funkciója lehetővé teszi az összes megbeszélés rögzítését és tárolását helyben MP4 formátumban.
 • Kép a képben funkciója lehetővé teszi, hogy többfeladatos munkát végezzen a számítógépen anélkül, hogy bármilyen látványt kihagyna.
 • A videófelvételek mellett a Meet Extension lehetővé teszi a csevegési előzmények és a résztvevők listájának letöltését is.

Az egyetlen dolog, ami nem tetszett a Meet Extensionben, hogy a felhasználói tevékenységekkel kapcsolatos adatokat gyűjti, például a billentyűk naplózását, az egér pozícióját és a kattintásokat stb. Ez eléggé vázlatosnak tűnik számomra.

Vidra.ai

Vidra.ai vitathatatlanul az egyik legjobb átírási szolgáltatás, amelyet jelenleg megvásárolhat. Ez egy csodálatos eszköz, amellyel jegyzeteket készíthet online értekezletekről, ötletbörzékről és online előadásokról. Ráadásul az Otter.ai chat funkciója segít részletes válaszokat kapni a találkozó kérdéseire.

  11. A legjobb időmérő és számlázó szoftver csapatvezetők számára

Ez az eszköz tovább büszkélkedhet az előre rögzített videók, hangfájlok és podcastok átírásának funkciójával. A megbeszélések átírása mellett az Otter minden találkozót rögzít.

Előnyök

 • Az Otter kompatibilis az összes főbb online értekezlet-szolgáltatással, köztük a Zoommal, a Google Meettel és a Microsoft Teams-szel.
 • Az Otter elérhető Chrome, Android és iOS rendszeren. Ráadásul integrálhatja a Slack-kel, a Calendar-ral és a Dropbox-szal, hogy mindent egyszerűen szinkronizáljon.
 • Az Otter nem nyújt sokat az ingyenes rétegben, de az ingyenes terv meglehetősen lenyűgöző a riválisaihoz képest. 300 percnyi havi átírást kap, beszélgetésenként 30 perccel, valamint három előre rögzített hang- és videofájl átírását egy életen át.

ML-alapú algoritmusának köszönhetően az Otter meglehetősen erős, és nagy pontosságú átírást biztosít. Ennek ellenére ez az eszköz küzd az erős akcentusokkal, vagy amikor többen beszélnek egyszerre.

Automatikus jegyzetkészítő

Automatikus jegyzetkészítő egy csodálatos átírási eszköz, amelyet egy Nithin S nevű egyéni fejlesztő tervezett és fejlesztett ki. Az eszköz létrehozásának egyetlen célja, hogy segítse a tanulókat hatékony jegyzetek készítésében, ezért ez az eszköz ingyenes.

Az eszköz nagyon könnyű és könnyen használható. Ennek az eszköznek azonban van néhány problémája, amelyeket figyelembe kell venni, mielőtt hozzáfogna.

Előnyök

 • Az egyik legjobb dolog ebben az átirat-kiterjesztésben, hogy teljesen ingyenesen használható.
 • Az Auto-Notes Taker kompatibilis az összes főbb találkozóplatformmal, beleértve a Google Meetet, a Microsoft Teams-t és a Zoom Webet.
 • Ez az ingyenes átirat-bővítmény mesterséges intelligencia segítségével gyors jegyzeteket és rövid összefoglalókat készít a találkozón megvitatott fontos témákról.

Ezt az eszközt egyéni fejlesztő fejlesztette ki, ezért hiányzik a megfelelő ügyfélszolgálat. Tehát egyedül marad, ha bármilyen problémába ütközik, mivel a fejlesztők válasza napokig tarthat.

Emellett az eszköz legutóbbi frissítését 2021 januárjában adták ki, és nagy az esély arra, hogy ez az eszköz nem kap hamarosan frissítéseket. Tehát az eszközben jelenleg előforduló összes hiba és probléma nem fog hamarosan kijavításra kerülni.

Transzkriptor

Ha az automatizált átírási igényekről van szó, Transzkriptor egy kiterjesztés, amely igazán ragyog. Ez egy prémium átírási eszköz, amely világszerte több mint 100 000 ügyfelet szolgált ki. A Transkriptor egy funkciókban gazdag eszköz tucatnyi elképesztő funkcióval, amelyek segítenek abban, hogy kitűnjön riválisai közül.

Előnyök

 • A Transkriptor több mint 100 nyelvet támogat, amelyeken átírhatja a megbeszéléseket és fájlokat, valamint lefordíthatja a meglévő átiratokat.
 • A Transkriptor legmodernebb mesterségesintelligencia-algoritmusáról ismert, hogy nagyobb pontosságot biztosít, amely akár 99%-ot is elérhet.
 • Véleményem szerint a Transkriptor vitathatatlanul az egyik legjobb ügyfélszolgálattal rendelkezik. Bár az ügyfélszolgálat nem érhető el éjjel-nappal, a hét minden napján, számos módon kapcsolatba léphet velük, például élő chaten, e-mailben stb.

A legfontosabbakkal kezdve a Transkriptor segítségével könnyedén, 99%-os pontossággal átírhatja az online értekezleteket, szemináriumokat és videókat. Emellett feltöltheti videó- ​​vagy hangfájljait is, hogy pillanatok alatt szöveggé konvertálja őket.

Bár ez nem nagy dolog, a Transkriptor rögzíti és átírja az összes töltelékszót, például umm, ahh, hmm stb.

YTScribe

Ha elsősorban átirat-kiterjesztést keres a YouTube-videók átírásához, YTScribe tökéletes megoldás lehet az Ön számára. Ez egy freemium eszköz. Az YTScribe ingyenes verziója elég szilárdnak tűnik számomra, és ha nem lenne pénzem, biztosan az YTScribe ingyenes kiterjesztését választanám.

Előnyök

 • Az YTScribe elképesztő munkát végez a nagy pontosságú átírások biztosításában, különösen a tiszta hanggal és egyetlen narrátorral rendelkező videóknál.
 • Az YTScribe ingyenes kiterjesztése meglehetősen szilárd, és ha hajlandó némi erőfeszítést tenni a kézi szerkesztésre, akkor elég jó lesz az Ön számára.
  5 módszer a RAM-használat csökkentésére és a böngészés felgyorsítására a Vivaldi alkalmazásban Androidon

Azonban manuálisan kell szerkesztenie az ingyenes kiterjesztés által generált átírást, mivel nem lesz megfelelő írásjelek és időbélyegek. Az YTScribe kijavítja ezt a problémát a Pro-előfizetésben. De a Pro-előfizetés kissé költségesnek tűnik, különösen, ha összehasonlítom más átirat-bővítmények áraival, és figyelembe veszem, hogy az YTScribe csak a YouTube-ra korlátozódik.

Ennek ellenére az YTScribe kissé túlárazottnak tűnik, különösen, ha összehasonlítom más átírási szolgáltatásokkal, például a Transkriptorral vagy a Nottával. Az általam említett többi szolgáltatás hasonló árú, de sokkal több funkciót kínál, mint az YTScribe.

Szerezze be a YouTube-átiratot

Ahogy a név is sugallja, Szerezze be a YouTube-átiratot a CakeAI-tól egy YouTube-videó átirat-kiterjesztése. Ez a bővítmény könnyedén működik mindenféle YouTube-videóval, kivéve az élő közvetítést, és a legjobb dolog az, hogy meglehetősen könnyen használható.

Ez a bővítmény pontos átírásokat generál, és lehetővé teszi az átiratok exportálását három formátumban – CSV, SRT és TXT. Ha a CSV formátumot választja, akkor pontos időbélyegekkel ellátott átírást kap.

Előnyök

 • Ez a bővítmény meglehetősen robusztus, és nagy pontosságú átírásokat biztosít időbélyegekkel.
 • Az ingyenes előfizetéssel naponta egy jó minőségű átiratot kaphat ingyen. Ráadásul az átírás pontos időbélyegekkel és írásjelekkel rendelkezik.

Ennek a bővítménynek van egy ingyenes verziója, de csak napi egy átírásra korlátozódik. Nincs ezzel semmi bajom, mert tudom, hogy a fejlesztő ezt a terméket azért tervezte, hogy pénzt keressen, de ez az agresszív határ is az oka annak, hogy ez az eszköz nem túl népszerű.

Ráadásul annak ellenére, hogy tetszett az eszköz, és megvédtem a korlátozott ingyenes hozzáférését, nem javaslom a fizetős előfizetés választását. Ennek az az oka, hogy a fejlesztőkből hiányzik a professzionalizmus. Az eszközoldal nem tartalmaz megfelelő információkat a számlázásról, az előfizetésről, az adatvédelmi gyakorlatokról stb.

Ezen felül sok felhasználó arról számolt be, hogy nem tudja lemondani előfizetését, mivel erre nincs lehetőség.

Scribbl

Scribbl egy új átírási szolgáltatás, amely nagy benyomást tett rám. Annak ellenére, hogy a Scribbl jelenleg csak a Google Meetet támogatja, azon dolgoznak, hogy bővítsék kompatibilitásukat más platformokkal, például a Microsoft Teams-szel és a Zoommal.

A Scribbl nem csak a nagy pontosságú átírásban segít, hanem lehetővé teszi az összes értekezlet rögzítését és mesterséges intelligencia alapú értekezlet-jegyzetek készítését is. Ezenkívül egyszerű megosztási lehetőséget kínál, lehetővé téve az összes videó és átiratok egyszerű megosztását.

A Scribbl előnyei

 • Bár a Scribbl nem kínál telefonos ügyfélszolgálatot, ügyfélszolgálata még mindig az egyik legjobb a riválisaihoz képest. Kapcsolatba léphet az ügyfélszolgálati csapattal élő chaten vagy e-mailben.
 • A Scribbl használata meglehetősen egyszerű. Ha azonban nehéznek találja, felveheti a kapcsolatot az ügyfélszolgálati csapattal, vagy a blog részlegébe léphet.
 • A Scribbl fejlett mesterséges intelligencia-algoritmusa kisebb témákra bontja a teljes megbeszélést. Ez nagyon hasznos lehet a találkozókon megvitatott témák áttekintésében.

Véleményem szerint a Scribbl egyetlen hátránya az ára. A piacon lévő többi eszközhöz képest meglehetősen költséges.

Záró megjegyzések

Itt van – egy részletes cikk a legjobb átirat-kiterjesztésekről.

Az átirat-kiterjesztés ajánlása nem egyszerű, mivel ez teljes mértékben az Ön igényeitől függ. Remélem, ez a cikk segített a helyes választásban. De ha még mindig zavarban van, hadd adjam meg javaslataimat a különböző felhasználási esetekre.

Ha van költségvetése, és átirat-kiterjesztésre van szüksége a YouTube-videók átírásához, azt javaslom, hogy a Nottát használja. De ha nincs költségvetése, akkor az YTScribe vagy a CakeAI ingyenes bővítményeit ajánlom.

Hasonlóképpen, ha átirat-kiterjesztést szeretne az értekezletekhez, fontolja meg a Laxist, a Nottát, az Ottert vagy a Transkriptort. Más fent felsorolt ​​eszközöket is használhat, de a választás előtt feltétlenül olvassa el az előnyöket és hátrányokat.

Ezután nézze meg a legjobb átírási szoftvert a hang szöveggé alakításához.