10 virtuális jégtörő a távoli csapat megismeréséhez

A világjárvány utáni távoli és hibrid munkakultúrában kihívást jelenthet a csapat megismerése.

De azt is szeretné, ha osztálya vagy projektcsapata minden tagját ismerné, hogy megteremtse az együttműködési munka kultúráját.

Jönnek a virtuális jégtörők. Ezek a játékok vagy tevékenységek egyaránt alkalmasak távoli, hibrid és helyszíni dolgozók számára. Az új és a meglévő munkatársak megismerik egymást, és nyugodtan dolgozhatnak együtt projekteken vagy feladatokon.

Folytassa az olvasást, és találjon néhány nevetségesen egyszerű virtuális jégtörőt, amelyeket a munkahelyen, virtuális értekezleteken, online tantermekben, távoli irodákban és egyebekben gyakorolhat.

Távoli munkakultúra a pandémia utáni világban

A COVID-19 világjárvány előtt a távoli munkavégzés vagy az otthoni munkavégzés csak néhány alkalmazott számára jelentett előnyt egy vállalatnál. A COVID-19 világjárvány idején a távmunka elengedhetetlenné vált egy vállalkozás túléléséhez.

De mi a helyzet a járvány utáni világgal?

A világjárvány után egyes digitális vállalkozások továbbra is a távmunka mellett döntenek. Mert csökkenti a cég működtetésének rezsiköltségét. A távoli csapatkezelésnek azonban kockázatai is vannak.

A távmunka kihívásai ellenére néhány létfontosságú piaci felmérés és statisztika azt találja, hogy a távmunka felkapott kultúrává vált. Alább találhat néhány kézzel válogatott példát:

  • A Findstack szerint a cégek 16%-a teljesen távoli, a vállalkozások 40%-a pedig hibrid működési modellt választott.
  • Az Owl Labs egy másik megbízható felmérési adatai szerint az USA-ban a megkérdezett alkalmazottak 84%-a a távmunkát részesíti előnyben még fizetéscsökkentés mellett is.
  • Ugyanez az Owl Labs felmérése szerint a távoli alkalmazottak 22%-kal boldogabbnak érzik magukat, mint a helyszínen dolgozók.
  • Az Intuition 669 vezérigazgató körében végzett távmunka felmérést, és a csoport 78%-a azt mondta, hogy hosszú távú üzleti stratégiaként tekint a távoli együttműködésre.

A távoli csapatokkal való munka kihívásai

#1. Valós idejű kommunikáció

A távmunka aszinkron.

Írhat üzenetet vagy hívhat egy csapattagot azonnali segítségért. De előfordulhat, hogy egy kolléga nem lesz azonnal elérhető. Meg kell várnod, amíg valaki a csoport Slack csatornájába kerül, hogy segítsen.

#2. Együttműködés

Nem hívhatja hirtelen megbeszélésre az egész csapatot. Minden találkozót legalább 10-15 perccel előre meg kell terveznie.

#3. Elszigetelt érzés

Az alkalmazottak általában elszigeteltnek érzik magukat munkaidőben, amikor otthonról dolgoznak. Egy hagyományos munkahelyen személyesen is megkeresheti más kollégáit, ha elakad a munkahelyén. A WFH-ban ilyen szakértői segítség nem kényelmesen elérhető.

  Hogyan lehet otthont adni egy Amazon Hub Lockernek/Counternek?

#4. Új alkalmazottak bemutatása

Az új alkalmazottak bemutatása a Slack üzeneteken keresztül az általános vállalati vagy csapatcsatornán kihívást jelent.

#5. A szakmai és a magánélet egyensúlya

Csábító lehet, hogy belevágjon az otthoni életébe, amikor otthoni irodából dolgozik. Alternatív megoldásként, ha munkamániás vagy, mindig a laptopodon fogsz dolgozni.

Tehát a munka és az élettevékenység egyensúlyának megteremtése is kihívást jelent.

#6. Zavaró tényezők

Különféle zavaró tényezők vannak az otthoni irodában. A családtagok mozognak; gyerekek hangoskodnak, háziállatok próbálják felkelteni a figyelmét, vendégek, eladók stb.

Az ilyen zavaró tényezők könnyen csökkenthetik a fókuszt a munkában.

#7. Adminisztratív felügyelet

Az üzleti adminisztrációs csapatnak mindig sok alkalmazást, táblázatot és e-mailt kell átugrani a munkaerő kezeléséhez.

#8. Idő beosztás

A munkaidő-nyilvántartások karbantartása egy extra alkalmazásban, a megfelelő időben történő be- és kijelentkezés, az összes kiszámlázott óra áttekintése stb. néhány extra feladat, amelyet el kell végeznie.

Tehát a fenti kihívások mindegyike hozzájárul a teljes vállalati vagy egyéni csapat teljesítményéhez, különösen az együttműködési munka során.

Jégtörő játékok a távoli munkatársak megismeréséhez

A jobb csapatmunka érdekében a távoli csapatoknak a kapcsolatokra kell összpontosítaniuk. Ha a munkatársai erős köteléket ápolnak egymással, a csapatok produktívabbak lesznek.

Egyes szervezetek hangsúlyozhatják az egyéni teljesítményt, de ez nem annyira fontos, mint a csapattagok közötti közösségi érzés.

Felmerülhet a kérdés, hogyan lehet jobb kapcsolatokat kialakítani a csapattársak között, különösen, ha különböző távoli helyeken vannak? A válasz jégtörők.

A jégtörő olyan tevékenységekre és játékokra utal, amelyek segítenek beszélgetéseket indítani az alkalmazottak között. Ezeknek a tevékenységeknek az a célja, hogy „megtörjék a jeget”, amely a régi alkalmazottak és az új csatlakozók között fennállhat. Ha megtörik a jég, a kollégák jobban megismerhetik egymást.

A jégtörő bevált módszer arra, hogy új embereket mutassunk be a csapat tagjainak szórakoztató módon. Lehetővé teszi mindkét fél számára, hogy megismerkedjenek egymással, és elkezdjék kapcsolatokat kialakítani.

Az osztályok és a cégek összevonása egy másik alkalom, amikor érdemes virtuális jégtörő rendezvényt szervezni. Mivel mindkét embercsoport ismeri egymást, a kezdeti kétségek és tétovázások eltűnnek, és a bizalom érzése nő.

Ezek a virtuális jégtörők ugyanazok, csak néhány videohíváson keresztül történik. A jégtörők széles választéka létezik, de ezek főként három fő kategóriába tartoznak:

  • Tevékenységek
  • Játékok
  • Kérdések

Függetlenül attól, hogy melyik jégtörő módszert használja, az lehet tömör vagy kidolgozott, attól függően, hogy mennyi ideje vagy erőforrása van ezekre a tevékenységekre. Például, ha alacsony a csapatod, akkor az, ha kérdéseket teszel fel nekik magukról, vagy ha játékba vonod őket, nagyszerű módja annak, hogy megtörd a jeget.

Ha jégtörőket szeretne a virtuális csapatának, ütemezze be őket egy videokonferencia elején. A vállalatoknak azonban kerülniük kell az ilyen rendezvények szervezését, amikor a találkozón valamilyen válsághelyzetet kell megvitatni.

A virtuális jégtörők előnyei

#1. Csapattagok bemutatása

A virtuális jégtörők kiküszöbölik a kényelmetlenséget, amikor távolról bemutatkozik a csapatnak. Mivel mindenki bemutatkozik a játéktevékenység során, ez szórakoztatónak tűnik.

  Typescript vs Javascript – A különbség megértése

#2. Új alkalmazottak beiktatása

Erőszakos képzési szakemberek szexuális zaklatása

A virtuális és hibrid munkakultúrákban az új csatlakozók ösztönzése szórakoztatóbbá és vonzóbbá válhat. Ez is kevesebbe fog kerülni. Csak egy jégtörő játékot kell játszania online erőforrásai segítségével, vagy úgy, hogy a csapatot egy virtuális csapatépítő platformra viszi.

#3. Együttműködési légkör megteremtése

Azok az egyének, akik összefognak, hogy szórakoztató tevékenységeket végezzenek, ugyanazt a szellemiséget hordozzák magukban az együttműködésben. Most, hogy elhárult a gát, és már játszott a csapat egyik tagjával, könnyűvé válik, hogy megosszon munkaötleteket és elhatározásokat a kollégával.

#4. Serkenti a kreativitást

10-15 percet szánhatsz a virtuális jégtörő játékokra, amelyek serkentik a kreativitást a csapattagokban. Ez a gyakorlat hatékony azelőtt, hogy ötletbörze-ülést szervezne termékek, webhelyek, alkalmazások stb. tervezésére.

#5. Csapatkapcsolat kialakítása

A csapatmenedzserek virtuális jégtörő eseményeken keresztül könnyedén építhetnek kapcsolatot csapataikkal. Kevésbé szakmailag szóba elegyedhet a csapattal, megoszthatja személyes tapasztalatait, és kiérdemelheti a bizalmukat.

#6. Hatékonyan kommunikálni

Amikor részt vesz egy jégtörő foglalkozáson, feltárja a megfelelő módokat a különböző csoporttagokkal való kommunikációra. Lehet, hogy valaki szereti a személyes megközelítést, míg mások a szakmai szövegeket stb.

#7. Alkalmazkodj egy új csapathoz

A virtuális jégtörők rendkívül hatékonyan építik a bizalmat a különböző munkaterületeken dolgozó csapatok között.

Az üzleti menedzserek ezt a facilitációs technikát arra is használják, hogy bemutassák a különböző vállalatok csapatait egy üzleti összeolvadás után.

A jégtörő edzés előtt sok kérdésed lehet a többi csapattal kapcsolatban. Ha elhárult a korlát, igazán könnyű megbízni egymásban egy új csapatban vagy cégben.

Ahogy átment a virtuális jégtörő események megszervezésének fontosságán távoli csapata számára, lehet, hogy érdekes játékötletekre vágyik. Az alábbiakban röviden megosztunk néhány jégtörő tevékenységet:

Két igazság és egy hazugság játék

Ez egy népszerű jégtörő, amellyel a csapatok virtuálisan játszhatnak. Ebben a játékban egy alkalmazott három állítást mond el magáról. Ezek közül kettő lesz igaz, egy pedig hamis állítás. A többi résztvevőnek ki kell derítenie, melyik a hazugság.

Apróságok

A Trivia egy jégtörő játék, amely kihúzza az emberekből a versengő ént. Még a kreatív tevékenységektől félénk alkalmazottak sem haboznának szívvel részt venni ebben a játékban.

Ezt a játékot egyénileg is lehet játszani, vagy több csapatra oszthatod őket. Ha az új alkalmazottakat tapasztalt alkalmazottakkal látják el, az segíti a kötődést közöttük.

Mondjon nekünk egy kopp-kopp viccet

Ha szeretné, hogy a jégtörő események tele legyenek mókával és kacagással, itt az ideje, hogy beépítsen néhány kopogás-kopp viccet. Néhányan azt gondolhatják, hogy ezek a viccek gyerekeknek szólnak, de vannak, akik annyira viccesek, hogy nem lehet abbahagyni a nevetést.

Oszd meg a mémet

A közösségi média korszakában a legtöbben szeretünk mémeket megosztani. A csapatok beépíthetik ezt a tevékenységet a jégtörő eseményeikbe, és megkérhetnek mindenkit, hogy ossza meg kedvenc mémjét. Megkérheted a csapatot, hogy osszák meg a személyiségüket leíró mémet.

Sőt, ha valakit érdekel, hogy saját maga készítsen mémeket, megoszthatja a mémeit a csapattal. Így azt is megtudhatod, hogy ki a kreatív csapatodban.

Ossza meg kedvence képeit

Ha a legtöbb csapattagnak van házi kedvence, nagyszerű módja annak, hogy megtörje a jeget, ha megkéri őket, hogy osszák meg kedvencük fényképét a megbeszélésen. Amikor valaki megosztja a képet, mások kérdéseket tesznek fel az állattal kapcsolatban, például a nevét, korát, szokását és jellemét.

  Hogyan lehet megtalálni a közvetlen letöltési hivatkozást bármely fájlhoz

Így, ha több csapattagnak ugyanaz az állata vagy fajtája van, mint kedvencének, csak idő kérdése, hogy mikor alakul ki közöttük szoros kapcsolat ebben a kérdésben.

Virtuális Könyvklub

Ez a tevékenység különbözik az összes többi jégtörő feladattól és játéktól. Ez nem egy játék, amit egyszer megszervez. A szervezetek rendszeresen tarthatnak virtuális könyvklub-találkozókat alkalmazottaiknak, ahol az emberek megvitatják az általuk frissen olvasott könyveket és az azokkal kapcsolatos visszajelzéseiket.

Ezzel a tevékenységgel megtudhatja, hogy melyik kollégája rendelkezik hasonló könyvpreferenciákkal. Könyvjavaslatokat is kérhetnek egy adott műfajról.

Ez vagy az a játék

Ezt a játékot nagyon könnyű játszani, még akkor is, ha a résztvevők virtuálisan kapcsolódnak egymáshoz. A házigazda két lehetőséget kínálhat a csapattagoknak, és megtudhatja, melyikük részesíti előnyben a másikat. A lehetőségek lehetnek viccesek, unalmasak vagy bosszantóak.

Ossza meg valami egyedit városáról anélkül, hogy megnevezné városát

Nem sok virtuális jégtörő olyan tökéletes, mint ez a játék egy távolról működő csapat számára. Itt az alkalmazottak városuk újdonságairól beszélnek anélkül, hogy felfednék a város nevét, másoknak pedig ki kell találniuk.

Ha valaki új csatlakozik egy csapathoz, ez a játék nagyon szórakoztató lenne, ha a HR nem árulja el előre a város nevét.

Találós kérdések

Míg az apróságok komoly vagy érdekes kérdéseket is tartalmaznak, a találós kérdések szórakoztató módszert jelenthetnek a csapattársak közötti jégtörésre. Ez ismét játszható egyénileg vagy csapatonként.

Ha alkalmazottai a világ különböző sarkaiban élnek, megkérheti őket, hogy osszák meg a helyi rejtvényeket, és nézzék meg, mások tudják-e a válaszokat. A résztvevők megbeszélhetik azt is, hogy egyes külföldi talányok hasonlóak-e a helyiekhez.

Napi Wordle

Manapság mindenki Wordle-lel játszik, és megosztja pontszámát a közösségi médiában. De ugyanezt megteheti egy jégtörő találkozón is a jobb csapatkapcsolat érdekében. Ha alkalmazottai hasonló játékokat játszanak, akkor ezeken az eseményeken is megoszthatják pontszámaikat.

Végső szavak

Ha csapatmenedzserként kihívást jelent az együttműködési munka vagy az ötletelés megkezdése, a fenti jégtörő játékok bármelyikét játszhatja csapatával. Ezek a leghatékonyabb segítő gyakorlatok, amelyek áttörik a szakmai korlátokat, és lehetővé teszik az alkalmazottak összefogását.

Nézzen meg néhány létfontosságú csapatépítő tevékenységet és WFH-eszközt a kis- és középvállalkozások és startupok számára.