10 szögletes felhasználói felületi könyvtár világszínvonalú felhasználói élmény létrehozásához

Az Angular a modern fejlesztők egyik leggyakrabban használt JavaScript-keretrendszere. Ez a keretrendszer komponens alapú architektúrát alkalmaz, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kis, újrafelhasználható összetevőkre bontsák fel kódjukat.

Annak ellenére, hogy önmagában sokat érhet el az Angular segítségével, még jobb lesz, ha különféle felhasználói felületi könyvtárakkal kombinálja.

Az Angular UI könyvtárak előre elkészített felhasználói felület-összetevők/kódok gyűjteménye, amelyeket a fejlesztők használhatnak Angular alkalmazások létrehozásához. Az ilyen könyvtárak különféle összetevőket kínálhatnak, az űrlapoktól, navigációs sávoktól, gomboktól és modellektől kezdve, hogy néhányat említsünk.

Hogyan segítenek az Angular UI könyvtárak a felhasználói élmény javításában

 • Időt takarít meg: Nem kell mindent a semmiből létrehoznia az Angular UI könyvtárral. Például, ha szüksége van egy űrlapra, amely rögzíti a felhasználói adatokat a regisztráció során, akkor különösebb szerkesztés nélkül átveheti azt egy könyvtárból.
 • Böngészők közötti kompatibilitás: A legtöbb könyvtárat különböző böngészőkön tesztelték. Így garantált, hogy a kiválasztott összetevők különböző böngészőkben működnek.
 • Következetes felhasználói felület kialakítása: Az ideális alkalmazásnak konzisztens kialakításúnak kell lennie. Konzisztenciát érhet el, ha az Angular UI könyvtárból kiválaszt bizonyos összetevőket az alkalmazás különböző funkcióihoz.
 • Javítja a hozzáférhetőséget: A legtöbb Angular UI könyvtárat úgy tervezték, hogy megfeleljen a különböző igényű embereknek. Így biztos lehet benne, hogy még a képernyőolvasót használó fogyatékkal élők is hozzáférhetnek webhelyéhez.
 • Reszponzív kialakítás: A modern felhasználók különféle eszközökön böngészhetnek az alkalmazások között, az okostelefonoktól és táblagépektől a számítógépekig. A legtöbb ilyen UI-könyvtár különböző képernyőméretekre van optimalizálva, így alkalmazása mindenki számára elérhető.

Ezek a legjobb Angular UI könyvtárak

Szögletes anyag

Az Angular Material az Angular Components csapata által karbantartott komponenskönyvtár.

Jellemzők

 • Súrlódásmentes: Ezt a könyvtárat az Angular csapata építette és tartja karban. Így nem kell aggódnia a harmadik féltől származó integráció miatt, amely kompatibilitási problémákat okozhat.
 • Kiváló minőségű alkatrészek: A könyvtár által kínált összetevőket nemzetközivé tették, és elérhetővé tették az élet minden területéről érkező emberek számára. Az API is könnyen érthető és használható.
 • Böngészők közötti kompatibilitás: Az Angular Material összetevők a főbb böngészőkön működnek, függetlenül attól, hogy mobileszközökről vagy számítógépekről van szó.
 • Kisegítő lehetőségek: Az Angular Material összetevői olyan képernyőolvasókon keresztül érhetők el, mint az Android Accessibility Suite és a VoiceOver Safari/Chrome-mal.
 • Sokoldalú: egyéni mintákat építhet és testreszabhat az anyagtervezési specifikációk alapján.
  Az ERR_CONNECTION_REFUSED hiba kijavítása a Chrome-ban

Az Angular Material egy ingyenes, nyílt forráskódú könyvtár, amelynek kódja a GitHubon található.

ngx-bootstrap

Az Ngx-bootstrap az Angular által meghajtott Bootstrap komponensek gyűjteménye. A könyvtár több tucat bemutatót tartalmaz, amelyek segítenek a tanulásban.

Jellemzők

 • Bővíthető-barát kód: A könyvtár speciális stílus útmutatók és irányelvek alapján készült, amelyek könnyen olvashatóvá és karbantarthatóvá teszik a kódot. Mindig biztos lehet benne, hogy a platform támogatja a legújabb Angular verziót.
 • Rugalmas: az ngx-bootstrap egy moduláris könyvtár. Az összes komponens bővíthető és adaptálható, ami lehetővé teszi, hogy stílust alakítson ki.
 • Kompatibilis a főbb Bootstrap verziókkal: Ez a könyvtár tökéletesen működik a Bootstrap 4 és Bootstrap 5 rendszerrel. Elérhető a Bootstrap 3-on is. Ezt a verziót azonban már nem fejlesztik és karbantartják.
 • Különféle összetevők: Ezen a platformon az összetevők osztályozva vannak, így könnyen nyomon követhető, amit keres, és hozzáadhatja az alkalmazáshoz.

Az Ngx-bootstrap egy ingyenes nyílt forráskódú (MIT Licensed) projekt.

Clarity Angular

A Clarity egy HTML/CSS keretrendszer, amely Angular összetevőket tartalmaz.

A könyvtár két npm-csomagban jelenik meg; 1. Statikus stílusokat tartalmaz, és a HTML-ben használatos. 2. Szögletes alkatrészek.

Ez utóbbira fogunk összpontosítani.

Jellemzők

 • Testreszabható: A Clarity különböző összetevőket tartalmaz, amelyek különböző kategóriákba vannak csoportosítva. Átfogó tervezési elveik alapján azonban testreszabhatja őket.
 • Skálázható: A Clarity moduláris architektúrája egyszerűvé és zökkenőmentessé teszi az összetevők módosítását és az új funkciók hozzáadását. A Clarity komponensei így a szervezet igényeivel együtt növekedhetnek és fejlődhetnek.
 • Termékalapú: A Clarity csapata szorosan együttműködik a termékcsapatokkal, ami azt jelenti, hogy fogyasztóközpontú összetevőket hoznak létre.

A Clarity egy ingyenes, nyílt forráskódú felhasználói felület könyvtár.

Kendo UI Angular-hoz

A Kendo UI for Angular több mint 100 natív összetevő gyűjteménye, amelyet a fejlesztők használhatnak Angular alkalmazások létrehozásához.

Jellemzők

 • Teljes natív szögteljesítmény: Minden összetevő kihasználja az Angular szolgáltatásait, mint például az Angular Universal Rendering és az Ahead of Time Compilation.
 • Változatos komponensek: Minden szükséges komponenst beszerezhet, függetlenül attól, hogy kis- vagy nagyvállalati alkalmazást épít.
 • Hozzáférhető: A platform megfelel az olyan akadálymentesítési szabványoknak, mint a WAI-ARIA, 508. szakasz és WCAG 2.1.
 • Testreszabható: Használhatja a Kendo UI-t az Angular összetevőihez úgy, ahogy vannak, vagy testreszabhatja őket az Ön igényei szerint.
  Bluetooth 5.1: Újdonságok és miért számít?

A Kendo UI for Angular egy fizetős könyvtár. A könyvtár 30 napos ingyenes próbaverziót kínál fizetős csomagjaihoz, amelyek fejlesztőnként 999 dollártól kezdődnek.

Nebuláris

A Nebular egy testreszabható Angular User Interface könyvtár, amely több mint 40 összetevőt tartalmaz. A könyvtár a gyönyörű mintákra összpontosít, amelyeket könnyen személyre szabhat.

Jellemzők

 • SVG Eva Icons támogatás: Az ikonok legjobb fájlformátuma az SVG. A Nebular több mint 480 általános célú ikont tartalmaz, amelyeket az alkalmazásban használhat.
 • 4 különböző vizuális téma: Ebben a könyvtárban több téma közül választhat, és testreszabhatja a márkájának megfelelően.
 • Egyéni CSS-tulajdonságok támogatása: A Nebular egy erőteljes témakezelő motorral rendelkezik, amely támogatja az egyéni CSS-t. Az egyéni CSS-tulajdonságokkal deklarálhat változókat, és újra felhasználhatja őket a kódban.
 • Konfigurálható opciók: A Nebular használatakor különböző dolgokat konfigurálhat, kezdve a színektől, méretektől, formáktól és megjelenésektől.

A Nebular egy ingyenes, nyílt forráskódú Angular UI könyvtár.

Hangya Design Angular

Az Ant Design of Angular egy Ant Design alapú felhasználói felület komponenskönyvtár. Ez a könyvtár tökéletes választás vállalati és kisméretű alkalmazásokhoz.

Jellemzők

 • TypeScript-ben írva: A könyvtár teljesen meghatározott típusokkal érkezik, ahogyan TypeScript-ben írják, egy JavaScript-re írt nyelven.
 • Különféle összetevők: Az Anti Design of Angular több mint 60 összetevőből áll.
 • Testreszabható: A könyvtár összetevőit úgy használhatja, ahogy vannak, vagy testreszabhatja őket.
 • Támogatja a főbb böngészőket: A könyvtár összetevői tökéletesen működnek olyan főbb böngészőkön, mint a Chrome, a Firefox és a Safari.
 • Nemzetközivé válás: Az Ant Design of Angular több mint egy tucat nyelvet támogat.

Az Ant Design of Angular összes összetevője ingyenes és nyílt forráskódú.

Onsen UI Angular-hoz

Az Onsen UI for Angular komponensek gyűjteménye hibrid mobilalkalmazások és PWA-k készítéséhez. Ez a könyvtár a VueJS-sel, a React-tal és a vanilla JavaScript-szel is működik.

Jellemzők

 • Téma testreszabását kínálja: Az Onsen UI megjelenését a CSS komponensek határozzák meg. Így testreszabhatja a témát a CSS-összetevők módosításával.
 • Hatékony CLI és fejlesztőeszközök: A Monaca része, amely lehetővé teszi az alkalmazások létrehozását a parancssorból.
 • Egyszerű API: Az Onsen UI for Angular egy egyszerű, de hatékony API-val rendelkezik, könnyen csatlakoztatható összetevőkkel a mobilalkalmazásokhoz.
 • Böngészők közötti kompatibilitás: A tesztelés során tökéletesen működik Android 4.4.4+, iOS 9+, Chrome és Safari böngészőkön.
  Végső útmutató a Google Chrome biztonságossá tételéhez

Az Onsen UI for Angular egy ingyenes, nyílt forráskódú keretrendszer.

Taiga UI

A Taiga UI egy Angular UI eszközkészlet, amely több alapkönyvtárból áll. A könyvtár több mint 130 összetevőt és különféle eszközöket tartalmaz, amelyek közül választhat.

Jellemzők

 • Moduláris: Ez a könyvtár a másodlagos belépési pontok mechanizmusát használja, amely lehetővé teszi, hogy akár egyetlen elemet is importáljon a könyvtárból, és csökkentse a redundáns kódot az alkalmazásban.
 • Testreszabható: A Taiga UI összetevői kódblokkokkal rendelkeznek, amelyeket az alkalmazás igényei szerint testre szabhat.
 • Agonisztikus: Ez a könyvtár gondoskodik az alapvető UX struktúráról, és lehetővé teszi az összetevők funkcionalitásának gondozását. Alkatrészei is rugalmasak és különböző felhasználási esetekben alkalmazhatók.

A Taiga UI egy nyílt forráskódú könyvtár.

Szinkronizálás Angular UI komponensek

A Syncfusion Angular UI Components több mint 80 felhasználói felület komponens gyűjteménye Angular alkalmazások építéséhez.

Jellemzők

 • Reszponzív: A könyvtár összetevőit különböző képernyőméreteken használhatja.
 • Moduláris: A könyvtár összetevői önálló modulokként vannak kialakítva. Ez a kód jobb szervezését eredményezi, és alkalmazkodóképessé teszi őket.
 • Érintésbarát: A Syncfunction Angular UI Components komponensei úgy lettek kialakítva, hogy reagáljanak az érintőeszközökre.
 • Lenyűgöző beépített témák: Ez a könyvtár a Fabric, Material, Bootstrap és Tailwind CSS-tervek témáit tartalmazza.
 • Különféle keretrendszereket támogat: Ezt a könyvtárat használhatja a React, a VueJS, a Blazor és a sima JavaScript használatával.

A Syncfusion Angular UI Components egy fizetős könyvtár, melynek ára havi 395 USD-tól kezdődik egy legfeljebb 5 tagú csapat számára.

PrimeNG

A PrimeNG natív Angular UI összetevők gyűjteménye. A fejlesztők munkájának megkönnyítése érdekében az összetevők Gomb, Űrlap, Menü, Adat és Fájl kategóriákba vannak csoportosítva.

Jellemzők

 • Kompatibilitás: Nem kell attól tartanod, hogy alkalmazásod elavulttá válhat, mivel a PrimeNG mindig kompatibilis a legújabb Angular verzióval.
 • Hozzáférhetőség: A PrimeNG még a fogyatékkal élők számára is elérhető, mivel az akadálymentesítést szem előtt tartva készült.
 • Testreszabható témák: Ez a könyvtár több mint egy tucat alapsablont tartalmaz, amelyek segítségével témát hozhat létre és testreszabhat az alkalmazáshoz.
 • Bővíthető: A PrimeNG összetevői testreszabhatók, lehetővé téve funkcionalitásuk bővítését.

A PrimeNG egy ingyenes, nyílt forráskódú UI könyvtár.

Következtetés

Az Angular UI könyvtárak segítenek professzionális felhasználói felületet kínáló alkalmazások létrehozásában. A felhasználói felület könyvtárválasztása a megvalósítani kívánt szolgáltatásoktól, az alkalmazás típusától és az Ön preferenciáitól függően változik.

Egyazon alkalmazásban több könyvtárat is használhat különböző célok eléréséhez. Ezek a könyvtárak a legtöbb AngularJS keretrendszerrel is kompatibilisek, amelyek kiterjesztik az Angular funkcionalitását.