10 legjobb videókészítő és szerkesztő macOS és Windows rendszerhez

Akár rövid klipet, akár hosszadalmas, teljes videót készít, a megfelelő szoftver kiválasztása óriási változást hozhat a végeredményben.

Igényeitől függetlenül szüksége van valami gyors, egyszerű és hatékony egyszerre. Bár számos videószoftver áll rendelkezésre, nem mindenki lenyűgöző. Nincs szüksége valamire, ami csak a munka felét végzi el, és más szoftver letöltésére kényszeríti a másik felét.

Például egyes videoszoftverek csak klipek kivágását, kivágását és összeállítását teszik lehetővé. Nem „csak” ezt akarja, mert ez nem elég a jó megjelenésű videók készítéséhez. Szűrőket, speciális effektusokat, feliratokat, hangsávokat, átmeneteket stb. is szeretne hozzáadni.

Rengeteg online videókészítő vagy filmkészítő alkalmazás is létezik, de ezek akkor jók, ha minimális követelmények vannak. A robusztus funkciók, a könnyebb hozzáférhetőség és a potenciálisan időmegtakarítás érdekében a videoszoftver minden kétséget kizáróan magával ragadja.

Nem olyan nehéz megtalálni a megfelelő videókészítőt, mert én mindent megtettem érted. Mielőtt belevágnánk a listába, íme néhány ok a sok közül, amiért jó videószerkesztő szoftverre van szüksége.

Óriási lehetőség

A számítógépére telepített jó videószoftver lehetővé teszi a videók bármilyen módon történő szerkesztését. Speciális effektusokat, átmeneteket, hangot és más nagyszerű dolgokat adhat hozzá. Kijavíthatja a hangproblémákat, kivághatja a jeleneteket, és még a zöld képernyőn készült felvételeket is szerkesztheti.

Vannak olyan videókészítők is, amelyek segíthetnek az együttműködésben és a videó egészén való munkában.

Megfelel a csúcsminőségű követelményeknek

A videószerkesztő szoftverek képesek megfelelni a csúcsminőségű követelményeknek abban az értelemben, hogy még ha filmeket, reklámokat vagy marketingvideókat is szeretne szerkeszteni, ezt könnyedén megteheti.

Bár előfordulhat, hogy csak egyszerű YouTube-videókhoz szeretne egy videószerkesztőt, nem pedig egy egész filmet, pusztán annak tudata, hogy a szoftver képes megbirkózni a nehéz munkával, bizonyosságot ad arról, hogy ha egyáltalán nem kell más videószerkesztőt keresnie. nőnek az igényeid.

Időtakarékos

Mivel a jó videószerkesztő szoftver könnyen megbirkózik a nagy terhelésekkel, a számítógépnek kevesebbet kell aggódnia, és nem fog késni.

Nincs is idegesítőbb, mint a gyakori késések. Megszakítja a munkafolyamatot és időt veszít, és ezt senki sem akarja. Tehát ez csak egy újabb ok, amiért jó videószoftvert kell választania.

Ennek ellenére itt az ideje, hogy végre belevessünk a listába.

Filmora

100 médiaréteggel, Wondershare Filmora jóval túlmutat a videószerkesztés alapjain. Segítségével olyan videókat hozhat létre, amelyek nagyon részletesen és vonzóan továbbítják üzenetét. Szerkesztheti a zöld képernyős videókat, beállíthatja a kulcsképeket, eltávolíthatja a háttérzajt, és élvezheti az éles minőséget a teljes 4K támogatással.

  Javítsa ki a Star Citizen Installer hibát Windows 10 rendszeren

Gyorsan eltávolítja az akciókamerával kapcsolatos problémákat, például a halszemet és a fényképezőgép rázkódását. Játszhat ezekkel, ha olyan effektusokat szeretne, mint a lassított felvétel és a hátramenet.

A Filmora Windows és Mac rendszerre is elérhető.

Movavi

Professzionális videók készítése Movavi videószerkesztő olyan egyszerű, mint az elemek húzása. Szűrőket és címeket adhat hozzá, és vonzó átmeneteket alkalmazhat. Ha a klipek remegnek, könnyedén megjavíthatja. Minden igényhez van egy eszköz. Íme néhány a legfigyelemreméltóbb jellemzők közül:

 • Kép a képben
 • Az egykattintásos átmenet minden szakaszra vonatkozik
 • Pásztázás és nagyítás
 • Intelligens stabilizálás

Ez a szoftver már számos beépített effekttel és elemmel rendelkezik, de ha többre vágyik, lépjen be a boltok részlegébe, és szerezzen be újakat, amelyeket szakemberek terveztek. Mindkét operációs rendszeren működik.

Camtasia

Támogatja a képernyőrögzítést és a videószerkesztést, a Camtasia könnyen használható, és az egyik legnépszerűbb a listán. Bár bármilyen célra használható, ha oktatóanyagokat vagy oktatóvideókat szeretne készíteni, ez a szoftver lehet az, amit keres.

Kipróbálhat több képernyőrögzítő szoftvert a Windows, a macOS és a Chrome számára.

Hanganyagokat, címeket, megjegyzéseket, kiemeléseket és különféle átmeneteket adhat hozzá. Ezen kívül lehetővé teszi a nagyítást és kicsinyítést, valamint a pásztázási animációk hozzáadását.

A szoftver legizgalmasabb tulajdonsága, hogy lehetővé teszi kvízek készítését a videón belül. Ez nagyszerű a felhasználói elkötelezettség és az interaktivitás maximalizálására. Ne felejtse el használni az ingyenes próbaverziót, hogy megtapasztalja az összes funkciót.

Adobe Premiere Pro

Bármi, ami az Adobe-tól származik, nagyszerű lesz, és Premiere Pro nem más. Olyan funkciókkal rendelkezik, amelyek képesek kezelni a haladó követelményeket. Szerkesztheti filmjeit, TV-tartalmait és internetes videóit anélkül, hogy hőérzetet érezne.

Kreatív eszközeik és számos más alkalmazással való integrációjuk az egyik legrugalmasabb eszköz a listán. Az Adobe Sensei nevű mesterséges intelligencia-eszközzel rendelkezik, amely sok feladat automatizálásával jelentős időt takaríthat meg.

Nem csak ez, hanem bármilyen formátumban szerkesztheti a felvételeket, legyen az 8K vagy virtuális valóság. A nagyszerű dolog az, hogy könnyű proxy munkafolyamatokkal és gyorsabb ProRes HDR-rel rendelkezik, hogy a kívánt módon dolgozzon.

Végül érdemes megemlíteni, hogy a Premiere Pro a Premiere Rush-val érkezik, egy másik többfunkciós alkalmazással, amely minden eszközön működik, beleértve a mobileszközöket is.

DaVinci

Nagyon fejlett videoszoftver egyszerű felülettel, DaVinci Resolve 16 a 8K szerkesztést, a színkorrekciót, a hang utómunkálatokat és a vizuális effektusokat egyetlen eszközben egyesíti. És ami izgalmas, ez az egyetlen szoftver a világon, amely ezt teszi.

  Hogyan lehet felgyorsítani a Windows 11-et

A munkafolyamat megszakítása nélkül, zökkenőmentesen ugorhat a szerkesztés, a szín, a hang és az effektusok között. Nagyszerű azoknak, mint én, akik szeretik a többfeladatos munkát.

Ezenkívül ez a megoldás lehetővé teszi, hogy együttműködjön a csapattagokkal, és egyidejűleg dolgozzon ugyanazokon a projekteken. Legyen szó magánszemélyről vagy sok tagot számláló cégről, a DaVinci Resolve 16 még olyan magas szintű követelményeknek is megfelel, mint a játékfilmek, reklámok stb.

Van néhány elképesztő funkciója, amelyeket érdemes megnézni. A szoftvert ingyenesen letöltheti Mac, Windows és Linux rendszerre.

PowerDirector

A PowerDirector 365 egy másik zseniális videószerkesztő szoftver, és 200 hatékony szerkesztőeszközzel érkezik. Amikor azt mondom, hogy „erős”, azt gondolhatod, hogy nehéz feladat lesz megtanulni mindezt használni. Szerencsére ez nem így van. Ezzel a szoftverrel professzionális videókat készíthet anélkül, hogy elveszítené az eszét. Könnyen használható bármit és mindent, ami benne van.

A funkciókról beszélve a következőket teheti:

 • Egyéni alakzatobjektumok hozzáadása.
 • Adjon hozzá kreatív átmeneteket
 • Használjon mozgó grafikát és animált címeket
 • Használja a címfelfedő maszkot
 • 1:1 arányú videó olyan közösségi platformokhoz, mint az Instagram és a Facebook
 • Zöld képernyős felvétel szerkesztése
 • Különféle sablonok elérése
 • Videókollázsok létrehozása

És a lista folyamatosan folytatódik. Ezt a szoftvert Windows, Android és IOS rendszeren használhatja.

iMovie

Az Apple felhasználók tudják, milyen jó iMovie van.

Ha Mac vagy bármilyen IOS-eszközzel rendelkezik, élvezheti ezt a fantasztikus szoftvert, és könnyedén szerkesztheti videóit. Készíthetsz hollywoodi stílusú előzeteseket és kiváló filmeket 4K felbontásban.

Válassza ki a felvételt, és adjon hozzá címeket, hangot és effektusokat, hogy professzionális videót készítsen. Az iMovie nem rendelkezik a legfejlettebb funkciókkal, de a könnyű használhatóságáról ismert, és szerintem ez óriási tényező.

Szűrőket adhat hozzá, zöld képernyős klipeket szerkeszthet, sőt szinkronizálhatja azokat az összes IOS-eszközén. Például levághat néhány alkatrészt iPhone-járól, effektusokat adhat hozzá iPadjén, és befejezheti a szerkesztést a Mac-en. Bár nem vagyok benne biztos, hogy ki csinálja ezt, ez még mindig nagyszerű funkció a megvalósíthatóság szempontjából. 😉

HitFilm Pro

Szerkesztéshez és VFX-hez egyaránt kiváló, HitFilm Pro kényelmessé teszi azáltal, hogy mindkét dolgot egyetlen megoldás alatt tartja. Hatékony chroma kulcs, részecskék, szöveges eszközök és a világ legnagyobb VFX eszközkészlete van benne.

A HitFilm Pro jól ismert szakértőkkel együttműködve elhozza Önnek a Foundry 3D-s kamerakövetését, a BorisFX profi feliratozó eszközeit, valamint a VideoCopilot bővítmények támogatását, hogy még jobbá tegye a dolgokat. Mindezekkel az izgalmas funkciókkal zökkenőmentes munkafolyamatot kap, amelyben minden szükséges ahhoz, hogy a projektet végignézhesse.

  Mik ezek az ikonok a Feladatkezelő állapotoszlopában Windows 10 rendszeren?

Kipróbálhatja a funkciókat az ingyenes demójuk használatával. Nagyon ajánlom, hogy nézze meg ezt, ha igénye megkívánja.

Magix

Az INFUSION motoron dolgozik, Video Pro X gyors és hatékony a videószerkesztésben. Ezt a szoftvert kis léptékű és összetett projektekhez is használhatja. Intuitív eszközökkel rendelkezik a precíziós szerkesztésekhez, több formátumú idővonal kiválasztásához és a többkamerás szerkesztés használatához a legjobb munkafolyamat biztosítása érdekében.

Valós idejű hangkeverőt és tisztítót is kap, ami meglehetősen lenyűgöző. Ezen kívül van néhány nagyszerű funkció:

 • Rugalmas pályakezelés
 • Színbesorolás
 • Kereső táblázatok
 • Különleges hatások
 • Chroma keying
 • HDR és 4K támogatás
 • VEGAS videó stabilizálás
 • Utazási térképek beágyazása a MAGIX segítségével
 • Több mint 1500 sablon

Jelenleg a Video Pro X csak Windows rendszeren használható.

AVS videószerkesztő

Egy másik, kizárólag Windowshoz, AVS videószerkesztő, tele van olyan funkciókkal, amelyek bármit el tudnak képzelni a videóval kapcsolatosan. Támogatja a különböző formátumokat és felbontásokat, és sokkal gyorsabban szerkesztheti a videókat a „video cache technológia” segítségével.

Dióhéjban íme néhány fő lehetőség:

 • Vágja, vágja, hasítja, egyesítse és forgatja.
 • Adjon hozzá több mint 300 effektust.
 • Használjon kreatív átmeneteket és fedvényeket.
 • Integrálja a hangot, a szöveget és a feliratokat
 • Szerkesszen 2K és 4K videókat
 • Használjon VHS szalagokat és DV/HDV tartalmat
 • A remegő felvételek javítása
 • Színhangos videó
 • Használja a chroma key effektust a háttér megváltoztatásához.

Mindezektől eltekintve az AVS Video Editor használata viszonylag könnyen használható, annak ellenére, hogy tele van erőteljes funkciókkal.

Következtetés

Most, hogy ismeri a jó videószerkesztő szoftver fontosságát, nincs más hátra, mint kiválasztani a megfelelőt a fenti listából. Úgy gondolom, hogy mindegyik kezdőbarát, és bármennyire is ismeri a videószerkesztést, könnyen megkerülheti ezeket a megoldásokat.

Nézze meg Videvo hogy INGYENES klipeket kapjon a videószerkesztés gyakorlásához.