10 legjobb munkahelyi biztonsági tipp az alkalmazottak jólétének biztosítására

Legyen profi a munkahelyi biztonságban ezekkel a tippekkel!

A munkahelyi biztonság alapvető fontosságú minden szervezet számára, mérettől függetlenül. A vezetőségnek a munkahelyi biztonságot prioritásként kell kezelnie. A munkavállalók biztonságát a munkáltató erkölcsi felelősségének és kötelességének tekintik.

A biztonsági protokollok végrehajtása a személyzet, az eszközök és a vállalati tulajdon védelme érdekében a munkahelyi biztonság része.

Az építőiparban használt anyagok, bútorok és a munkaterületeken használt berendezések tekintetében a munkáltatóknak óvintézkedéseket kell tenniük. Veszélyes munkakörülmények adódhatnak, ha a munkáltatók elhanyagolják a biztonsági intézkedések betartását.

Ma megvitatjuk, miért fontos a munkahelyi biztonság, és gyakorlati tanácsokat adunk az alkalmazottak jólétéhez.

Munkahelyi biztonság és az alkalmazottak jóléte

A munkakörnyezet nagymértékben befolyásolja a munkavállaló egészségét és jólétét. A boldog és egészséges munkaerő létfontosságú a sikeres vállalat felépítéséhez, mivel növeli az elkötelezettséget és a termelékenységet.

Az alkalmazottak egészségének és jólétének ösztönzése hozzájárulhat a pozitív munkakörnyezet kialakításához, és mind a munkában, mind a magánéletben segítheti őket abban, hogy sikeresek legyenek. Ezért az alkalmazottak egészségének javítása többet jelent, mint az egészségügyi problémák és a betegség miatti hiányzások csökkentését.

A munkahelyi biztonság és az alkalmazottak jólétének fontossága

A biztonságos munkakörnyezet és az alkalmazottak jóléte közvetlenül összefügg, mivel a biztonság szempontjából kritikus környezetek olyan veszélyeket jelenthetnek, amelyek befolyásolják az alkalmazottak munkavégzésének hatékonyságát. Íme néhány pont, amely szemlélteti ennek fontosságát.

  • A munkavállaló fizikai egészsége alapvető fontosságú, és kimutatták, hogy pozitív hatással van a munkakörnyezetre. Munkavégzés közben a testi egészség hiánya miatt sérülések következhetnek be.
  • A testi egészség mellett a mentális egészség is elengedhetetlen, mivel segíti a pozitív munkahely kialakítását. A biztonság szempontjából kritikus környezetben végzett munka során a mentális egészséggel és jóléttel kapcsolatos tünetek és állapotok, például stressz, szorongás és depresszió csökkent koncentrációhoz, memóriához, kitartáshoz, döntéshozatalhoz és végső soron sérülésekhez vezethetnek.
  • A jobb egészség megköveteli a megfelelő napirendet a munkavállalótól. Ez azt jelenti, hogy a fáradtság és a nem megfelelő alvás közvetlen negatív hatással van a koncentrálóképességre és a biztonságos működésre a biztonságra érzékeny környezetben.

Ha egy munkavállaló egészsége és jóléte veszélybe kerül, az személyi sérülésekhez és mások sérüléséhez, csökkent termelékenységhez, fokozott munkavállalói lemorzsolódáshoz, magasabb biztosítási költségekhez és morális romláshoz vezethet.

Miért szükséges a munkahelyi biztonság?

A fizikai és mentális egészség elengedhetetlen az alkalmazottak általános jólétéhez. A jó mentális egészséggel rendelkező emberek jobban dolgozhatnak, élvezhetik szabadidejüket, és aktívan részt vehetnek közösségeikben.

Íme néhány ok, amiért fontos a munkahelyi biztonság:

  • Növekedés: – A biztonságos környezet segíti a dolgozókat abban, hogy egy biztonságos és ösztönző szervezetben fejlődjenek. Amikor a biztonság veszélyben van, az alkalmazottak figyelmét elvonják közvetlen aggodalmaik, és kihívást jelent az új készségek elsajátítása, a változások elfogadása és a változó piaci trendek követése. Ezért a biztonság elfogadása elősegíti az alkalmazottak hatékony munkáját és pozitív munkakörnyezetet biztosít.
  • Lojalitás: – A biztonságos munkahely elősegíti a lojalitás és az elkötelezettség érzését az alkalmazottak körében. Ha az alkalmazottak biztonságban érzik magukat a munkahelyükön, úgy érzik, hogy megbecsülik őket, és szeretnének tovább dolgozni a szervezettel. Valószínűbb, hogy jelenlegi munkaadójuknál maradnak, így csökkennek a toborzási költségek.
  • Kommunikáció: – A biztonságos munkahely átlátható és nyitott kommunikációt teremt. A munkavállalókat arra kell ösztönözni, hogy a következményektől való félelem nélkül fejtsenek ki aggodalmukat a biztonságukkal kapcsolatban. Az alkalmazottak jól érzik magukat, ha meghallják őket; erősebbek lesznek, és nagyobb érdeklődést mutatnak munkatársaik és sajátjuk jóléte iránt.

Ezenkívül az alkalmazottak jóléte a kedvezőbb eredményekhez és a magasabb termelékenységhez kapcsolódik, ami csökkenti a munkából való távolmaradást vagy a betegszabadságot, valamint javítja a munkavállalók érdekképviseletét.

A munkahelyi biztonság biztosításának előnyei

Íme néhány előny, amelyet a biztonságos munkahely kínál az alkalmazottaknak:

Megnövelt termelékenység

A biztonságos munkahelyi környezet magasabb termelékenységhez vezet, ami azt jelenti, hogy az alkalmazottak a munkájukra összpontosíthatnak, annak tudatában, hogy munkáltatójuk nagy jelentőséget tulajdonít az egészségnek és a biztonságnak.

Azok az alkalmazottak, akik betartják a munkahelyi egészségügyi és biztonsági szabályokat, nagyobb valószínűséggel lesznek produktívak. A produktív alkalmazottak több munkát végezhetnek el rövidebb idő alatt, ami csökkenti a működési költségeket, és végső soron növeli a vállalat termelékenységét.

Javítja a hírnevet

Az egészséges munkahely pozitív hatással van a szervezet márkaértékére, ami előnyös a vállalat számára. Növeli az ügyfelek és a befektetők elégedettségét, ami növekedéshez és a vállalkozás bevételének növekedéséhez vezet.

Ezenkívül a munkahelyi munkakörnyezetben és -körülményekben részt vevő potenciális befektetők a biztonságos kultúra elfogadásával befektetési döntéseket hozhatnak. Az a fontos, hogy a PR elengedhetetlen a vállalat számára, és a munkahelyi biztonság és egészségvédelem jelentős PR-előnyökkel jár. Hozzájárul a pozitív, produktív munkahelyi kultúra kialakításához, és a jobb munkáltatói márkaépítés révén erősíti a márkaidentitást.

Csökkentse a költségeket

A megelőzés jobb, mint a gyógyítás, ami azt jelenti, hogy az egészséges munkakörnyezet csökkenti a kompenzációs költségeket. A biztonságos munkahely nem teszi ki a munkavállalót semmilyen kockázatnak, aminek következtében a szervezet kevesebb kártérítést fizet az alkalmazottaknak egészségügyi okokból, és csökkenti a biztonsági ellenőrzések leállási idejét.

Elősegíti a vállalati felelősségvállalást

A munkahelyi biztonság növeli a vállalati felelősséget az alkalmazottak és Ön mint munkáltató számára. Ez egy robusztus rendszert hoz létre, és modellt biztosít más vállalkozások számára. A biztonságos és fenntartható munkahely a legtöbb érdekelt fél eredménye, és a biztonságos és egészséges munkakörnyezetet megvalósító vállalatok jobb munkahelynek bizonyulnak.

Munkahelyi biztonsági tippek

Íme néhány gyakorlati és hasznos munkahelyi biztonsági tipp, amelyeket a szervezeteknek és az alkalmazottaknak be kell tartaniuk:

Jelentse a nem biztonságos körülményeket

Néha az alkalmazottak félnek elmondani feletteseiknek bizonyos veszélyes helyzetekről és veszélyekről, amelyek veszélybe sodorhatják őket vagy valaki mást. Ez növelheti a balesetek vagy sérülések valószínűségét a munkahelyen, ami jobban elősegítheti a biztonságos munkakörnyezetet.

Az alkalmazottak kötelesek haladéktalanul jelenteni a biztonságuk, a munkatársaik és a munkahelyük felé, ha veszélyes helyzeteket észlelnek. Amint kockázatot vagy fenyegetést észlel, időben és hatékonyan értesítse a megfelelő feleket a kockázat mérséklése érdekében.

Például a PIERCE olyan informális és formális kommunikációs módokat hozott létre az alkalmazottak vagy képviselőik számára, amelyek segítségével jelenthetik a nem biztonságos munkahelyi körülményeket. Arra ösztönzi a munkáltatót, hogy a munkahelyen tegyen biztonsági óvintézkedéseket a munkavállalók számára. Alkalmazotti felmérési és visszajelzési eszközök is használhatók a lehetséges veszélyek felmérésére.

Viseljen biztonsági felszerelést

Munka közben elengedhetetlen a megfelelő védőfelszerelés viselése. Mindig tanácsos légzésvédő maszkot viselni, ha por vagy törmelék van a munkahelyen, vagy ha veszélyes vagy mérgező vegyi anyagokkal vagy gőzökkel dolgozik.

A munkához megfelelő védőfelszerelés lehet arcmaszk, fényvisszaverő ruházat, ipari munkaruha, tűzálló ruházat, vagy akár valami olyan lényeges dolog, mint a csúszásmentes cipő. A szervezetnek megfelelő egyéni védőfelszerelést (PPE) kell biztosítania alkalmazottai védelmére.

Az Országos Munkahelyi Biztonsági és Egészségügyi Intézet (NIOSH) szerint a dolgozóknak egyéni védőfelszerelést kell viselniük, hogy elkerüljék magukat az önsérüléstől és a betegségektől. A PPE függhet az iparágtól vagy a munka szintjétől, de bizonyos kezdeti óvintézkedések kötelezőek a munkavállalók számára.

Biztonsági képzés

A munkahelyi veszélyek soha nem a megfelelő időben jelentkeznek, ezért az alkalmazottaknak és a szervezetnek fel kell készülniük rájuk, amikor előfordulnak. Az alkalmazottak képzése a munkahelyi biztonság fejlesztését célzó készségfejlesztő folyamat központi eleme. A képzésnek egyesítenie kell az előadásokat vagy a szerzői kurzusokat és a gyakorlati képzést, beleértve olyan témákat is, mint a kockázati tudatosság és a reagálás.

Például a TATA Steel ipari vállalat fejleszti a biztonsági vezetői fejlesztő központot, amely egy digitális képzési központ tisztek, alkalmazottak és szerződéses munkavállalók számára. Kiemeli a biztonsági előírásokat és az ehhez szükséges intézkedéseket.

Kommunikáljon a biztonsági kultúráról

A szervezetnek szilárd és pozitív biztonsági kultúrával kell rendelkeznie ahhoz, hogy kialakítsa a munkahelyi biztonsággal kapcsolatos alapvető attitűdök és gyakorlatok összességét. A biztonság a vállalati kultúra része, és minden alkalmazott számára norma, nem pedig formalitás.

Ezért a szervezeteknek gondoskodniuk kell arról, hogy a munkahelyi biztonság folyamatos funkció legyen, és a környezetvédelmi, egészségügyi és biztonsági csapat hatáskörébe tartozik. Ezen túlmenően a vezetésnek azon kell dolgoznia, hogy olyan környezetet hozzon létre, amelyben mindenki felelős a munkahelyi biztonságért.

Például be 201424 000 font vegyi anyag, köztük metil-merkaptán szivárgott ki a DuPont La Porte-ban a kommunikáció hiánya miatt. A balesetben négy dolgozó vesztette életét, ezért szükséges a munkahelyi veszélyekről kommunikálni, hogy az ilyen balesetek esélye minimális legyen.

Tartsa a berendezést jó állapotban

Elengedhetetlen a berendezés biztonságos és tiszta állapotban tartása. Ha az alkalmazottak munka közben ugyanazt a munkahelyet, felszerelést és padlót használják, a körülmények gyorsan romlanak. A rendszeres biztonsági óvintézkedések megőrizhetik a dolgozók biztonságát és egészségét, csökkenthetik a piszkos vagy nedves padló által okozott megcsúszást és esést, valamint megelőzhetik a rosszul karbantartott berendezések és gépek okozta baleseteket.

Ezen túlmenően, a szervezeteknek folyamatosan és naprakészen kell tartaniuk a vészhelyzeti készleteket, azaz biztosítaniuk kell, hogy a füstérzékelők, az elsősegély-készletek és a tűzoltó készülékek jó állapotban legyenek.

Legyen naprakész az új technológiával

A szervezet felelőssége, hogy az alkalmazottakat tájékoztassa a munkahelyen esetlegesen bevezetett új irányelvekről, eljárásokról vagy berendezésekről. Ezért szükség van a szükséges oktatásra és képzésre, hogy segítsenek nekik megérteni, mit kell tenni egy esetleges incidens megelőzése érdekében. Ezenkívül a vezetés ösztönözheti az alkalmazottakat, hogy a támogató kultúra előmozdításával forduljanak segítségért a feletteseikhez.

A mesterséges intelligencia technológia például előnyös a berendezések biztonsága szempontjából, és valós idejű figyelmeztetést adhat a berendezések nem biztonságos állapotáról.

Tartsa a testtartást

Elengedhetetlen a munkafeladatok megfelelő testtartással történő ellátása. A biztonsági óvintézkedések nagy előnyt jelentenek olyan munkák során, amelyek nehéz emelést igényelnek, vagy akár csak számítógép előtt ülnek. A dolgozóknak tudatában kell lenniük testtartásuknak, mivel ez fájdalmat és potenciálisan hosszú távú károsodást okozhat vállukban, hátukban vagy nyakukban.

Tárgyak mozgatásakor üljön egyenesen, vállait tartsa egy vonalban a csípőjével, és emelje fel a lábát. A helytelen testtartás megterhelheti a vállat, a nyakat és a hátat, ami jelentős károsodást okozhat.

Például a Tata Consultancy Services egy példaértékű rendszert javasol, amely riasztást küld a dolgozók testtartásának kockázatáról. Az értékelés gépi tanulással történik, és a mesterséges intelligencia segít megóvni az alkalmazottat a testsérülésektől.

Vezessen biztonsági nyilvántartást

A biztonsági balesetek feljegyzéseit az összes többi szervezeti nyilvántartással együtt kell iktatni további megfigyelés céljából, mivel a vezetőség elemezheti azokat, és levonhatja a tanulságokat. A biztonsági csapat utólagos műveleti jelentések segítségével meghatározhatja a probléma kiváltó okát, valamint a jövőbeni enyhítésének és megelőzésének módját.

Ezenkívül a szervezet feljegyzéseket készíthet a részvételről, a tárgyalt témákról, kérdésekről és visszajelzésekről a képzések során, valamint rögzítheti, hogy ki milyen képzésben részesült. Ezért a szervezet az alkalmazottak kapacitásának megfelelően oszthat ki munkát. Még összetettebb, ezek a képzések kétirányú utcák, ahol a résztvevők véleménye és meglátásai segíthetnek a legkiterjedtebb, legfrissebb katasztrófaelhárítási tervek elkészítésében.

Ezen túlmenően, az EHS-kezelő szoftverek és eszközök használatával jobban nyomon követhetőek az események, és felügyelhetők azok a területek, amelyek a jövőben esetlegesen veszélyt jelenthetnek.

Kövesd a lépéseket

A dolgozóknak be kell fejezniük a munkát az összes megfelelő eljárással és lépéssel. Néha az alkalmazottakat korlátozza az idő, és lépéseket kell tenniük a feladat gyorsabb elvégzése érdekében. A feladat gyorsabb elvégzése érdekében előfordulhat, hogy bizonyos eszközöket vagy berendezéseket nem megfelelően használnak.

Végső soron munkahelyi balesetekhez vezet. A szervezetek emlékeztethetik a csapat tagjait arra, hogy a folyamatok és eljárások követése a legbiztonságosabb lépés, mivel ezeket gondosan tervezték meg minden lehetséges kockázat kiküszöbölésére.

A Statista szerint Horvátországban vannak 9421 1 00 000 alkalmazotton rögzítettek sérüléseket. Ennek fő oka az, hogy az ország az Adriai-tenger partján fekszik, ahol rendszeresen előfordul valamilyen természeti katasztrófa. Alkalmazottként követnie kell a munkafolyamatot, hogy elkerülje a természeti vagy mesterséges katasztrófát.

Útmutató új alkalmazottak számára

A tapasztalt csapattagok felelőssége az új alkalmazottak irányítása. Az irányelvek magukban foglalják, hogy felvilágosítsák őket a szervezet biztonsági kultúrájáról és az általa követett szabványokról a biztonság szilárd alapjainak fenntartása érdekében.

Együtt a csapattagok biztonságos munkahelyet és erős biztonsági kultúrát alakíthatnak ki, ha mindannyian teljesen megértik a biztonság előnyeit a vállalat és az egyén számára egyaránt.

Például az új munkatárs eligazítási ceremóniáján a vezetőség csoportot és felügyelőt jelölhet ki számára. A felügyelőnek kell felelnie az adott szervezet összes szükséges biztonsági kérdésének és az ezekre vonatkozó elővigyázatossági intézkedéseknek.

Végső szavak

Karen A. Brown szerint az egyik kiemelkedő elmélet azt javasolja, hogy a munkahelyi biztonság új prioritása miatt szükség lehet a versenyképes prioritási struktúra (minőség, költség, szállítás és rugalmasság) kiterjesztésére, hogy a munkahelyi biztonság mellett a társadalmi felelősségvállalást is dimenzióként beépítsék. A munkahelyi egészségvédelmi és biztonsági képzés a hatékony szervezet elengedhetetlen eleme.

A biztonságos és egészséges munkakörnyezet növeli a termelést és a hatékonyságot, valamint megelőzi a foglalkozási betegségeket és sérüléseket. Minden munkahelyen elengedhetetlen a biztonsági szabályok betartatása és a dolgozók egészségnevelése, amely segít megelőzni a súlyos sérüléseket és baleseteket.

Továbbá, ha nem tartottak egészségügyi és biztonsági képzést, a munkáltatók felelősek a létesítményeiken belüli sérülésekért. A biztonságos és egészséges munkakörnyezetet előmozdító képzési kezdeményezések mind a munkáltató, mind a munkavállaló javát szolgálják.

Következő lépésként a biztonságnak jó infrastruktúrára van szüksége, ezért itt vannak a legjobb létesítménygazdálkodási szoftverek a műveletek egyszerűsítésére.

  Egyéni rácsvonalak hozzáadása bármely webhelyhez a Chrome-ban