10 legjobb androidos puzzle-játék a problémamegoldó készség fejlesztésére

Szinte minden korosztály élvezi a kirakós játékokat. Ezek a játékok nem csak a pihenés vagy időtöltés eszközei; intelligenciánk képzésére is lehetőséget kínálnak.

Amellett, hogy remek szórakozást kínálnak, ezek csodálatos edzést is kínálnak az elmédnek. Nem számít, melyik kirakós játékot szereted, az indíték az, hogy erőt adj az agyadnak.

Nézzük meg a kirakós játékok néhány nagyszerű előnyét az Ön és gyermekei számára.

A kirakós játékok előnyei

#1. Memória fejlesztés

A kirakós játékok segítenek megerősíteni a meglévő agysejt-kapcsolatokat, miközben növelik az új kapcsolatok létrejöttét. Ez segít a gondolkodási folyamat és a mentális sebesség javításában.

A rejtvények nagyszerűek a rövid távú memória javítására. A rövid távú memóriánk felelős a színek, formák stb.

#2. Problémamegoldó készségek fejlesztése

A munkaerőben nagyon értékes a kritikus gondolkodás és a problémamegoldó képesség. A kirakós játékok segíthetnek mindezen kritikus gondolkodási készségek fejlesztésében.

Ennek az az oka, hogy a rejtvények többféle megközelítést igényelnek a probléma megoldásához. Ennek eredményeként megtanulja tesztelni a hipotéziseket és az elméletalkotást. Azt is megérti, hogyan változtathatja meg a nézőpontját, ha valami nem működik a problémamegoldásban.

#3. Az IQ szint növekedése

A rejtvények fejlesztik a memóriát és az általános érvelési készségeket. Tehát nem meglepő, ha azt mondjuk, hogy segít javítani az IQ-szintet.

#4. Késleltetett demencia

A rejtvények segítenek az agy aktív megőrzésében, ami viszont segít késleltetni a demencia tüneteit. Mivel elegendő mennyiségű agyi tevékenység segíthet csökkenteni az agysejtek károsodását. Ennek eredményeként megvédheti agyát a demenciától és az Alzheimer-kórtól.

  A The Forest Xbox One-on van?

#5. Javítsa a hangulatát

Ha agyát rejtvényekkel kényezteti, az elősegíti a dopamin termelését az agyban. Ez egy nélkülözhetetlen neurotranszmitter, amely boldogságérzetet ad. Ez azt jelenti, hogy a kirakós játékok segíthetnek feldobni a hangulatot.

Most nézzünk meg néhány jó kirakós játékot, amelyeket megfontolhat.

Numpuz

A Numpuz egy klasszikus számjáték, amelyet letölthet Android okostelefonjára vagy eszközére. Ez a matematikai kirakós játék lehetővé teszi a számlapkák sorrendben történő mozgatását. Ez a játék koordinációt igényel a szem, a keze és az agy között.

6 nehézségi szintből áll. A felhasználói felület retro fa stílusú. Egyszerű vezérlőket kínál. Időzítő funkcióval is rendelkezik, amely rögzíti a rejtvényfejtés idejét. A játék élvezetéhez nincs szükség hálózati kapcsolatra.

A Word Search egy szókirakós játék, amely Android okostelefonokon és táblagépeken érhető el. Ez a játék több ezer izgalmas szintet kínál különböző nehézségi fokozatokkal.

Ebben a játékban meg kell határoznia az értelmes szavakat az ábécé blokkjában. Lehetővé teszi, hogy kiválassza a kívánt témát, például állatokat, ételeket, országokat, színészeket stb. Ezt a játékot több mint tíz nyelven használhatja.

Jigsaw Puzzle

A Jigsaw egy képes kirakós játék, amelyet a legtöbb kirakós játék rajongó szeret. Ez egy addiktív kirakós játék több mint 13000 ingyenes HD képpel. Segít fejleszteni a rövid távú memóriát és felfrissíteni az elmét.

Számos kategória közül választhat, mint például színek, természet, virágok stb. Ezzel napi HD kirakós játékot kap, amelyet meg kell oldania. Testreszabhatja a játék hátterét, hogy szórakoztatóbb legyen.

  A Chrome mobillapok megnyitása az asztalon

Shadowmatic

A Shadowmatic egy képzeletet megmozgató puzzle, ahol meg kell találni a sziluetteket a vetített árnyékban. Ehhez el kell forgatnia az objektumot a reflektorfényben.

Lebilincselő játékmenete és látványvilága egy órányi csodálatos időtöltést biztosít. Ez a játék több környezettel érkezik, egyedi hangulattal és koncepcióval. A játék magasabb szintjei sokkal izgalmasabbak. 100 szintet tartalmaz csodálatos grafikával.

Dreadrock kazamatai

A Dungeons of Dreadrock egy izgalmas kirakós játék elképesztő kreativitással. 100 kézzel készített szintet fedezhet fel, és az ősi Dreadrock-hegy mélységein keresztül vezet.

A játék gyönyörű dizájnnal rendelkezik, és alkalmazáson belüli vásárlást kínál. Ez a játék megköveteli, hogy használd az elmédet és dolgozz ki stratégiákat a rejtvények megoldásához.

Kitty Q

A Kitty Q egy csodálatos kirakós játék, amely lehetővé teszi a kvantumfizika csodálatos tudományos koncepcióinak felfedezését. Amellett, hogy érdekes rejtvényeket kínál Önnek, oktatási információkat is nyújt.

Ez a játék lenyűgöző grafikával rendelkezik. Segítened kell Kitty Q-nak a különböző rejtvények megoldásával.

Engem felold

Az Unblock Me egy klasszikus kirakós játék, amely segít fejleszteni problémamegoldó és kognitív készségeidet. Ez egy apró játék, amely több mint 40 000 rejtvényt tartalmaz.

Három különböző kihívást jelentő mód közül választhat, és tornáztathatja agyát. Ez a kirakós játék ideális minden korosztály számára. Letöltheti Android telefonjára vagy táblagépére.

Sudoku

A Sudoku egy népszerű számkirakós játék, amely lehetővé teszi, hogy 1-9 számjegyű számokat helyezzen el minden rácscellában. De ugyanaz a számjegy nem szerepel többször egyetlen sorban vagy oszlopban sem.

Négy különböző nehézségi szint közül választhat, és fejlesztheti Sudoku játékkészségét. Ez a játék napi kihívást jelent a trófeák teljesítésére és gyűjtésére.

Ez a játék számos további beállítást tartalmaz, mint például a hang, a kiemelés és a témák. A felületet tetszés szerint testreszabhatja.

  A GCam telepítése nem Google Pixel telefonokra

Messze

A Faraway kirakós játék elképesztő kihívásokat kínál. Itt el kell menekülnie a távoli ősi templomok elől. Ebben a játékban apád nyomdokain jársz. Ez az utazás az oázison, a sivatagon és a régi omladozó romokon keresztül vezet.

Ebben a játékban 187 hatalmas templomot fedezhet fel. Magával ragadó világot kínál rejtvények megoldása közben. Ez ingyenesen letölthető a játék, és elérhető az Android készülékeken.

Vágja el a kötelet 2

A Vágd el a kötelet 2. A Vágd el a kötelet puzzle második része. Ez egy ingyenes kirakós játék, amely intelligens logikai alkalmazásokat igényel. Ez a játék az Om Nom kalandjait követi.

Itt egy aranyos lényt fogsz látni, aki imádja a cukorkákat. Ez a játék körülbelül 160 szintet tartalmaz. Ezek a szintek erdőkön, roncstelepeken, városokon és földalatti alagutakon vezetnek keresztül.

Végső szavak

Ha igazán szeretné élvezni a játékokat, de olyan produktív módon, amely segíthet fejleszteni agyi teljesítményét, a kirakós játékok a legjobbak. Letöltheti ezeket a csodálatos kirakós játékokat, és egyszerűen élvezheti a csodálatos szórakozást.

Érdemes lehet találni néhány csodálatos iPhone kirakós játékot is.