10 legjobb 4K játékmonitor a jobb kényelem és teljesítmény érdekében

A játék nem teljes egy klasszikus játékmonitor nélkül, nem igaz? Ne késleltesse a vásárlást, és javítsa a játékélményt a legjobb játékmonitorok segítségével.

A játék mindig is örömforrást jelentett minden ember számára. A számítógépek és a modern játékok megjelenésével a játék mindenki életének pótolhatatlan részévé vált. A játék a számítógéppel kapcsolatos munkák számának növekedéséhez vezetett. Ennek az az oka, hogy rengeteg embernek kell játékokat terveznie és elkészítenie.

Azok számára, akik nem ismerik, sok országban a szerencsejátékot sportnak tekintik, és vannak játékversenyek a játékrajongóknak.

A jelenlegi időkben, amikor a legtöbb ember számára a játék több, mint szórakozás, nem lenne tetsző olyan összetevők használata, amelyek valamilyen módon csökkentik a játékélményt. Itt jönnek a 4K-s monitorok a segítségünkre.

Ebben a cikkben megvitatjuk, melyek azok a 4K monitorok, és melyek a 4K monitorok használatának különféle előnyei. Megbeszéljük azokat a fontos funkciókat is, amelyekre figyelni kell egy 4K-s játékmonitor vásárlása előtt. Végül megnézzük a legjobb 4K játékmonitorokat a jobb kényelem és teljesítmény érdekében.

Mik azok a 4K monitorok?

A 4K kijelzők felbontása 3840 x 2160 pixel. Egy tipikus Full HD monitorhoz képest csaknem 8 millió képponttal több. A szabványos felbontásban körülbelül 2 millió pixel található.

A 4K képernyő képpontjai közelebb vannak egymáshoz, ami tisztább képet és részletesebb láthatóságot eredményez. Ezenkívül a magas pixelszám alapértelmezés szerint extra képernyőterületet biztosít az asztalon, a böngészőben, valamint az Excel- és Photoshop-fájlokban.

A nagy grafikájú, nagy teljesítményű alkalmazások és játékok esetében a 4K képek több részletet biztosítanak. Ennek az az oka, hogy gyakorlatilag kétszer olyan élesek, mint az 1080p-s képek. A legtöbb modellhez csak egy tápcsatlakozó és egy adatcsatlakozó szükséges, de az ergonomikus kialakításnak köszönhetően időt és helyet is megtakaríthat a telepítés során.

Noha a videojátékok többsége jelenleg még nincs 4K-s megjelenítésre felkészítve, hamarosan sokféle változat lesz elérhető.

Egy meglehetősen csúcsminőségű grafikus feldolgozó gépre van szükség. 4K-minőségű grafikákra és videojátékokra van szüksége, ha a legtöbbet szeretné kihozni új 4K-paneléből. A 4K felbontást a készüléknek támogatnia kell.

A 4K monitorok előnyei

A 4K bevezetése a digitális világban úttörő volt. Ha a 4K monitorok által kínált előnyökről beszélünk, az előnyök széles skáláját kínáljuk a különböző embereknek és szektoroknak.

A 4K-monitorok előnyeit leginkább a tervezők jelentik, mivel a 4K-monitorok segítségével könnyedén szerkeszthetik és megtekinthetik terveiket.

Bár azoknak, akik digitális tervezéssel, fotózással vagy videókészítéssel foglalkoznak, különösen nagy szükségük van a 4K-s kijelzők által biztosított nagyobb felbontásra, a nem tervezők is profitálhatnak belőle.

Minden tiszta és éles a 4K monitoron. Ezért ha többfeladatos munkát szeretne végezni úgy, hogy a képernyőt több ablakra osztja, a nagyobb felbontás mindent olvashatóvá tesz.

Célszerű olyan monitort választani, amely lehetővé teszi a többfeladatos munkát, ha csak egy számára van hely az asztalon. Egyes játékosok magasabb frissítési gyakoriságra vágyhatnak, mint amit a 4K jelenleg általában tud nyújtani. A grafikus kártyák többségét úgy fejlesztik, hogy támogassák a 4K-s játékokat monitorokkal.

Fontos funkciók, amelyekre figyelni kell 4K játékmonitor vásárlása előtt

Ahogy egyre több részlet válik elérhetővé 4K minőségben, a 4K monitorok gyorsan normává válnak. Nem csak a játékok, hanem más dolgok is fantasztikusan néznek ki a legjobb 4K játékkijelzőn.

  7 A legjobb saját üzemeltetésű S3-kompatibilis objektumtároló szoftver

Bármely számítógépes rendszer, amely grafikus kártyát használ, jelentős javulást ér el a 4K használatával. Különösen a játékok támogatják a 4K-ra való váltást, mert milyen élethűen jelenhetnek meg ilyen nagy felbontáson. Íme néhány funkció, amelyekre figyelnie kell, mielőtt 4K-s játékmonitort vásárol.

#1. Felbontás és monitor mérete

A 4K tartalom élesebben fog kinézni egy 27 vagy 28 hüvelykes monitoron, mint egy 32 hüvelykes monitoron, és élesebbnek tűnik, mint egy 43 hüvelykes vagy 48 hüvelykes helyettesítőn. Ha a vizuális tisztaság az elsődleges szempont, az enyhe eltérést még mindig figyelembe kell venni.

#2. Kijelző képernyő

A 4K-s monitorok többsége IPS-kijelzőt használ, amely gyenge kontrasztaránnyal rendelkezik. Pontos színt, kiváló mozgástisztaságot és nagy fényerőt is tartalmaznak.

VA panel is használatos, ha az IPS nem elérhető. Miközben javítja a kontrasztarányt és megőrzi a kiemelkedő színteljesítményt, ez a megjelenítési stílus gyakran feláldozza a mozgás tisztaságát halvány beállítások mellett.

A mini-LED világítással rendelkező új verziókra figyelniük kell a játékosok számára. A kontraszt növelése érdekében ez az IPS képernyőt több LED-es fényerő-szabályozó zónával kombinálja. A HDR mini-LED kijelzőkön keresztül is elérhető.

#3. Frissítési arányok

A legtöbb játékos számára előnyben részesítik a nagyobb frissítési gyakoriságú játékmonitorokat. Míg a legtöbb szokásos monitor 30 Hz-es frissítési gyakorisággal rendelkezik, a játékmonitorok esetében a 60 Hz-es monitorok a minimális frissítési gyakoriság. A 144 Hz-es vagy nagyobb frissítési gyakorisággal rendelkező játékmonitorokat előnyben részesítik a professzionális játékosok számára.

#4. Válaszidő

A válaszidő az az idő, amelyen belül a monitor viszonozza az Ön tevékenységét. A gyors válaszidővel rendelkező monitorokat kell előnyben részesíteni, mivel csökkentik az elmosódást és a szellemképeket. Az 1 ms-os válaszidő a legtöbb számítógépre jellemző, míg érdemes olyan játékmonitort vásárolni, amelynek válaszideje kevesebb, mint 5 ms.

#5. Bemenetek és kimenetek

Míg a monitor kiválasztásakor számos szabvány áll rendelkezésre, a játékmonitorokhoz van néhány előnyben részesített bemeneti és kimeneti szabvány. Ha játékmonitort vásárol, részesítse előnyben a DisplayPort-ot, a HDMI-t és az USB Type C/Thunderbolt™ 4-et.

Még ezeknek a szabványoknak is több változata van. Tehát a legfrissebb vagy a monitorjával leginkább kompatibilis verziót kell választania.

Most már lesz egy jó ötlete a 4K-s játékmonitorokról és azokról a funkciókról, amelyeket érdemes keresni. Tehát ugorjunk a legjobb 4K monitorok listájához, amelyeket kipróbálhat.

SAMSUNG S80A számítógép monitor

A Samsung 27 hüvelykes nagyfelbontású UHD számítógép-monitorának IPS panelje a legmodernebb kijelzőkkel rendelkezik, amelyek növelhetik a termelékenységet. A felbontás négyszer nagyobb, mint egy 1080p-s panelé, így az apró szövegek könnyebben olvashatók, a képek, grafikák és filmek részletei pedig könnyebben kezelhetők és láthatók.

Az IPS panel, a HDR10, az 1 milliárd szín, valamint a kategória legjobb és rugalmas csatlakoztathatósága kivételes képminőséget biztosít.

Intelligens szemápolást kínál olyan funkciókkal, mint az adaptív kép, az Eye Saver Mode és a villogásmentes technológia.

Az ergonomikus és zűrzavarmentes konfiguráció bármely munkaterületen lehetséges a karcsú, minimális, keret nélküli kialakításnak és az állítható magasságú állványnak (HAS) köszönhetően, amely dönthető, forgatható és elforgatható. A beépített hangszórókkal bármilyen tartalmat könnyedén hallgathat, ami szintén helyet szabadít fel.

SAMSUNG 32 hüvelykes Odyssey Neo G7 4K UHD monitor

A SAMSUNG Odyssey Neo G7 4K kijelző UHD felbontással, HDR 2000-vel és Quantum Matrix technológiával rendelkezik. Ez megkönnyíti a pontos kép létrehozását. A G-sync-kompatibilis monitor 165 Hz-es frissítési gyakorisággal és 1 ms-os reakcióidővel rendelkezik a késésmentes játék érdekében.

Ennek a monitornak a csodálatos 1000R-es ívelt formája elősegíti a szem ellazulását és a magával ragadó játékot. A CoreSync technológiával, amely illeszkedik a játék képernyőn megjelenő színeihez a világot elegyítő elmerülés érdekében, a játékélmény túlmutat a képernyő határain.

  Hogyan kérjünk egy lányt a Snapchatért

A legnagyobb kihívást jelentő szakaszok és csaták során a figyelemeltereléstől mentes matt kijelző inkább elnyeli a fényt, nem pedig visszaveri.

Elforgathatja, döntheti és forgathatja a monitort, hogy megtalálja az ideális nézési pozíciót. A kijelző automatikusan vált a forrás között, amikor a csatlakoztatott eszközök be vannak kapcsolva, az Auto Source Switch+ funkciónak köszönhetően.

GIGABYTE FreeSync játékmonitor

A Gigabyte FreeSync Gaming Monitor különféle méretekben, stílusokban, mintázatokban és konfigurációkban kapható. Nem kétséges, hogy a változatosság mellett ezek a 4K monitorok a minőséget is biztosítják.

Ezek a monitorok 31,5 hüvelykes SS IPS 3840 x 2160 4K-s játékmonitorral rendelkeznek, ami javítja a kijelző minőségét. Emellett 178°/178°-os látószöge (L/R) is segít megelőzni a szem megerőltetését.

144 Hz-es frissítési rátával és 1 ms-os (GTG) válaszidővel rendelkezik, ami páratlan sebességet biztosít. A Gigabyte 4K monitora támogatja az Adaptive-Sync technológiát, és több eszközt is képes csatlakoztatni és vezérelni a KVM funkcióval.

Végül olyan csodálatos funkciókkal rendelkezik, mint az OSD Sidekick, PiP / PbP, Dashboard, Black Equalizer, Game Assist és Auto Noise Cancellation.

ASUS TUF játékmonitor

A 28 hüvelykes 4K IPS DCI-P3 tanúsítvánnyal rendelkező játékkijelző, az ASUS TUF Gaming VG289Q1A 28 hüvelykes monitor látványos, tiszta és részletes grafikát kínál.

Kompatibilis a nagy dinamikatartománnyal (HDR10), amely a normál monitorokon lehetséges szín- és fényerőszintek ipari szabványa. A kijelző FreeSync technológiája csökkenti a képernyő szakadását és a képfrissítési sebességek ingadozását is.

A Shadow Boost funkció segítségével a tájak fényesebbé válnak anélkül, hogy túlexponálnák a világos területeket. DisplayPort 1.2 portokat és robusztus HDMI (v2.0) x2 csatlakozást tartalmaz.

Ezenkívül támogatja a FreeSyncet az AMD Radeon grafikus kártyákkal és az AdaptiveSyncet az NVIDIA GeForce grafikus kártyákkal. Az NVIDIA GeForce GTX 10 sorozat, GTX 16 sorozat, RTX 20 sorozat és újabb grafikus kártyákkal működik.

AOC Super-Curved 4K monitor

Ezen a 32 hüvelykes AOC CU32V3 32 hüvelykes Super-Curved UHD monitoron nagyméretű képeket tapasztalhat hihetetlen részletekkel és színekkel. A képek és a részletek precízek és rendkívül tiszták 32 hüvelykes 4K UHD felbontás mellett.

Ráadásul a színek élénkebbek, mint más, ugyanabban az árkategóriában lévő monitorokon. A finoman beállított VA panel több mint 99% NTSC, 121% sRGB, 90% Adobe RGB vagy 89,8% DCI-P3 területlefedettséget tud megjeleníteni a gazdagabb színek érdekében, amelyek úgy jelenítik meg a tájat és a tárgyakat, ahogyan azt érzékelni kívánják.

A vékony monitor 1500R sugarú görbülete kellemes és magával ragadó vizuális élményt biztosít. Ez azért van, mert nagyon hasonlít a szemed természetes görbületére. Az AOC által biztosított LowBlue mód és villogásmentes háttérvilágítás lehetővé teszi, hogy órákon át dolgozzon kellemetlen érzés és szem megerőltetése nélkül.

ASUS VP28UQG 28″ 4K/UHD

A 28 hüvelykes 4K/UHD ASUS VP28UQG monitor 1 ms-os reakcióideje és az Adaptive Sync/FreeSync funkciója a szupersima képekért lehetővé teszi, hogy teljesen elmerülve játszhass. Az ASUS szabadalmaztatott Eye Care technológiája több fokozatú kékfényszűrővel és villódzásmentes háttérvilágítással segít csökkenteni a szem megerőltetését és betegségeit.

A hasonló méretű Full HD 1080p kijelzőkhöz képest négyszer annyi képponttal rendelkező VP28UQG több asztali területet biztosít számos munkaablak számára, és részletesebb grafikát kínál, akár filmeket néz, akár játékokat játszik.

Az ASUS-exkluzív GamePlus az ASUS VP28UQG-n lehetővé teszi a játékélmény javítását játék közben. Ezek az erőforrások lehetővé teszik a játékosok számára, hogy fejlesszék és fejlesszék játékképességeiket.

Philips Brilliance 272P7VUBNB 27 hüvelykes monitor

Az USB-C dokkolóképességével a Philips Brilliance 272P7VUBNB segít a csatlakozások egyszerűsítésében. A kábelrendetlenséget ez a Philips 27 hüvelykes Ultra Clear 4K UHD kijelző váltja fel, USB-C dokkolóval.

  Élő fénykép megosztása GIF-ként a Twitteren iPhone-ról vagy iPadről

Megnézheti UHD képanyagát, biztonságosan hozzáférhet az intranethez, és feltöltheti laptopját. Mindez egyetlen USB-C csatlakozással egyszerre is megvalósítható.

A Philips 272P7VUBNB szintén energiatakarékos. Ez azért lehetséges, mert a teljesítményérzékelő automatikusan csökkenti a monitor fényerejét, amikor a felhasználó eltávolodik az asztaltól. Ez a funkció akár 80%-kal csökkentheti az energiaköltségeket, miközben meghosszabbítja a monitor élettartamát.

HP új Premium v28 4K monitor

A HP New Premium v28 4K monitor IPS technológiája és 4K Ultra HD (UHD) kijelzője lenyűgöző grafikát és páratlan minőséget biztosít. Ezzel a kijelzővel élvezheti a csúcskategóriás táblagépek és mobileszközök képminőségét és széles látószögét.

A grafikus kártya a játék képkockasebességét az AMD Radeon FreeSync technológiával szabályozza, nem pedig a monitor beállított frissítési gyakoriságát, így jelentős versenyelőnyt biztosít.

Ultraszéles megtekintési élményt nyújt a képernyő három oldalán körülvett vékony kerettel. Ez lehetővé teszi több monitor zökkenőmentes telepítését.

Ezenkívül ez a monitor állítható magasságú kijelzővel és dőlésszöggel rendelkezik az optimális láthatóság érdekében. Végül kínál egy Low Blue Light opciót, amely melegebbre változtatja a színspektrumot, és valósághűbb megjelenést kölcsönöz a fehéreknek.

LG UHD IPS kijelző Ergo monitor

Az LG 32UN880-B 32 hüvelykes ultrafinom 4K UHD IPS kijelző 3840 x 2160 felbontással rendelkezik, és valósághű, pontos színeket, jobb kontrasztot, tisztaságot és részletességet kínál széles látószögben. Reálisabb, élesebb képet kap a játékról, az élvezetről és a termelékenységről.

Ezenkívül ez a kijelző kényelmesebb, jobban alkalmazkodó asztali konfigurációt kínál. Forradalmi, ergonómikus karját ergo kialakítása hozza az Ön igényeinek kielégítésére.

A monitor ergonómiai és technológiailag innovatív LG állványa nagymértékben beállítható, így segít megőrizni az egészséges testtartást, lehetővé téve, hogy minden felhasználó pontosan személyre szabott munkaterületet alakítson ki.

Végül, de nem utolsósorban, az Ergo USB-C One Connection megoldása egyszerűvé teszi az adatok gyors átvitelét és a laptopok töltéséhez szükséges tápellátást egyetlen kábellel.

Dell UltraSharp 27 hüvelykes 16:9 HDR IPS monitor

A Dell U2720Q UltraSharp 27 hüvelykes 16:9 HDR 4K IPS monitorral pontos színvisszaadást és széles színskála lefedettséget élvezhet. Natív felbontása 3840 x 2160, frissítési gyakorisága 60 Hz, és lefedi az sRGB és Rec 99%-át. 709 színskála és a DCI-P3 színskála 95%-a.

Ezenkívül VESA DisplayHDR 400 HDR támogatással, 1,07 milliárd színtámogatással, In-Plane Switching (IPS) technológiával, 16:9-es képaránnyal, 3H keménységi besorolású tükröződésgátló bevonattal és 1300:1-es fix kontrasztaránnyal rendelkezik. , klasszikus 350 cd/m2 fényerő, normál módban 8 ms válaszidő, gyors módban 5 ms válaszidő.

Végső szavak

A 4K monitorok valóban hasznosak voltak a játékosok és a játékfejlesztés szerelmesei számára. A legjobb módja annak, hogy kedvenc számítógépes játékait a 4K játékkijelzőn játszhassa. Az alacsonyabb felbontás elfedheti a részleteket, de a nagyobb felbontás figyelemre méltó élességet biztosít.

Ezek a képernyők négyszer akkora felbontást mutatnak, mint egy 1080p-s játékmonitor, így a távoli dolgokat, amelyek egykor homályosak voltak, olyan élénkek, mint az ég. A 4K-s monitorok díjai még mindig drágák, de idővel úgy gondolják, hogy a 4K-s monitorok költsége is a költségvetésbe fog kerülni.

Ezután megnézheti a legjobb játékkerékpárokat a versenyzési élmény szimulálásához.