10 Felhőobjektum-tárhely nyilvános és privát adatok tárolására

Hagyományos környezetben nagy mennyiségű adat tárolása drága. Fedezze fel a piacon elérhető költséghatékony, strukturálatlan adattárolási megoldást.

Köszönhetően a felhőalapú tárolásnak, amely megkönnyíti és csökkenti a költségeket a minőség és a biztonság veszélyeztetése nélkül.

Az objektumtároló bármilyen objektum, például fényképek, videó, hang, pdf, dokumentumok, statikus fájlok stb. tárolására használható. Ez statikus webhelyek tárolására vagy biztonsági mentési célokra is használható.

A felhőalapú tárolás jó tulajdonsága, hogy az interneten bárhonnan feltölthet és letölthet adatokat, és lehetőséget ad ezek korlátozására is. Tehát mindkét lehetőség közül választhat az igényei alapján. A másik említésre méltó, hogy azért fizet, amit használ.

Ha önkiszolgáló, S3-kompatibilis tárhelyet keres, akkor próbálja ki a MinIO-t.

Vessünk egy pillantást a legjobb felhőalapú tárolási szolgáltatásokra.

BTW, ebben a cikkben az alkalmazások objektumtárolási megoldásait fogom ismertetni. Személyes és üzleti használatra érdemes megnéznie a Dropboxot, a Google Workspace-t vagy más felhőalapú tárolási megoldásokat.

AWS S3

Ha már a felhőben dolgozik, ez nagyjából sejthető. Az egyik híres és úttörő a tárgytárolás terén.

Ne törődjön a tárolási korlátozásokkal; bármilyen mennyiségű adatot feltölthet.

AWS S3 99,999999999%-os tartósságot biztosít, és lehetőséget ad az adatok feltöltésére/letöltésére egy böngésző, API segítségével.

Háromféle tárolási osztályt kínálnak.

Normál – alacsony késleltetésű, általános célú tárolási típus, tökéletes tartalomterjesztéshez, nagy adathalmazok elemzéséhez stb.

Normál IA (ritka hozzáférés) – Ha a tartalomhoz nem fér hozzá gyakran, választhatja az IA-t. Az IA a szokásosnál kevesebbe kerül, és alkalmas hosszú távú adatok tárolására, amelyek nem érhetők el naponta.

Glacier – olcsóbb, mint az IA, és alkalmas adatarchívumra.

Az AWS életciklus-kezelést biztosít az objektumok egyik tárolási osztályból a másikba való átmenetéhez. Az S3 régióalapú, ami azt jelenti, hogy adatait ügyfelei, látogatói közelében tarthatja a gyorsabb tartalomterjesztés és -feltöltés érdekében.

  Bluetooth-eszközök párosítása és használata Linuxon

És ha a DR-re gondol, akkor ez lefedett. Támogatja a régiók közötti replikációt, amely biztonsági mentéshez használható. Ha az AWS S3 mellett dönt, ne felejtse el áttekinteni a biztonsági bevált gyakorlatokat.

Google Cloud Storage

Alacsony késleltetésű tárhely a Google-tól a kis- és nagyvállalati szintű vállalkozások számára. A Google négyféle tárhelyet kínál.

Hasonló az S3-hoz, GCS adatéletciklust is kínál az adatok egyik tárolótípusból a másikba való áthelyezéséhez. vagy konfigurálhatja törlését is.

Előfordulhat olyan forgatókönyv, amikor az adatokat csak egy meghatározott ideig szeretné megőrizni.

Például az alábbi feltétel minden 30 napnál régebbi adatot töröl egy tárolóban.

Tekintettel arra, hogy a Google Cloud világszerte több adatközponttal rendelkezik, adatait Ázsia, Európa és az Egyesült Államok különböző városaiban tárolhatja.

Nemrég a GCS bemutatta a kérő fizet funkció, ahol a kérelmező viseli az adatigénylés költségeit. A GCP ingyenes szintje alatt 5 GB regionális tárhelyet kap, amellyel játszhat.

Spaces

Újonnan bevezetett tárolási szolgáltatás a DigitalOcean A Spaces beépített CDN-nel rendelkezik.

Jelenleg a következő négy helyen érhető el.

 • New York
 • Szingapúr
 • Amszterdam
 • San Francisco

Az adatok vezérléséhez használhat drag-n-drop felületet, vagy programozottan API-n vagy CLI-n keresztül.

A terek néhány gyakori felhasználása a következő:

 • Webes erőforrások, például HTML, kép, CSS, js vagy a statikus webhely tárolására
 • Naplótárolás
 • Biztonsági mentés, adatarchívum vezetése

A DO Spaces S3-kompatibilis és támogatja a CORS-t. Ha fix kamatozású havi fizetést keres, akkor a DigitalOcean az egyik legolcsóbb.

Nyuszi

Bunny Edge tároló egy felhőalapú tárolási megoldás, amelyet globális közönség számára fejlesztettek ki. A fájlok feltöltése után bárhonnan hozzáférhet bármely fájlhoz. Segít a tartalom továbbításában négy kontinensen, és ötször gyorsabb letöltést és késéseket kínál a hagyományos felhőalapú tárhelyről.

A Bunny Edge Storage képes replikálni az adatait, így nem marad le egyetlen adatról sem az adatközpont feladatátvétele során. Ezenkívül közvetlenül integrálódik a Bunny CDN-nel, hogy jobb teljesítményt élvezhessen, és a CDN-szolgáltatások és a tárhely közötti belső kapcsolatnak köszönhetően költségmegtakarítást érjen el.

  Mi volt a BeOS, és miért szerették az emberek?

Feltöltheti adatait HTTP API-val, FTP-vel vagy fájlkezelővel, és letöltheti fájljait a felhőben, és bárhová letöltheti őket. A Bunny Edge Storage a végtelen skálázhatóság, a stratégiai pozicionálás és a közvetlen CDN-integráció révén jobb teljesítményre készült. A referenciaértéket a hagyományos tárhelyszolgáltatókkal is összehasonlíthatja.

Ha a globális késleltetésről beszélünk, a Bunny Edge Storage átlagos értéke 41 ms, amely többek között a legalacsonyabb. A globális átviteli kihívásban az átlagos érték 58,3 MB/s, ami a legmagasabb a többi szolgáltató között.

Kezdje el INGYENES próbaverzióját még ma, és válasszon bármilyen csomagot havi 0,01 USD/GB-tól kezdődően Európában. Egyszerre két, három vagy négy területet is kiválaszthat.

Vultr

Vultr nagy teljesítményű objektumtárolást kínál havi 5 dollárért, amely 250 GB tárhelyet és 1000 GB sávszélességet tartalmaz. Kihasználja az NVMe (Non-Volatile Memory Express) gyorsítótárazást, hogy a gyakran elért adatok gyorsabban elérhetők legyenek.

Növekedéskor és az API-val vagy az S3-kompatibilis eszközökkel kezelheti a méretezést. A Vultr háromszor klónozza az adatokat a nagyobb megbízhatóság érdekében.

Felhő fájlok

Felhő fájlok A by Rackspace az OpenStack által működtetett, méretezhető felhőalapú tárolást biztosít. Szorosan integrálódik az AKAMAI CDN-nel a tartalom gyorsabb kiszolgálása érdekében világszerte.

A fájl privát vagy nyilvános maradhat.

A Rackspace egyedi funkciókat kínál, például ideiglenes URL-t, amely csak egy meghatározott ideig érvényes. Tökéletes megoldás, ha digitális médiát szeretne eladni, és azt szeretné, hogy a felhasználó meghatározott időn belül letöltse.

IBM

Felhőalapú tárolás az IBM-től szerveroldali titkosítást és SSL/TLS-t kínál az átvitel során. Az adatok webes felület, RESTful API, SDK segítségével vezérelhetők.

Az SDK használatával lehetővé teszi a tárhely használatát nem csak az IBM felhőszolgáltatásaival egy másik platformmal is. Két rugalmassági lehetőség van.

 • Regionális – több adatközpontban, de ugyanabban a régióban tárolja az adatokat
 • Régiók közötti – több régióban tárolhat adatokat, hasznos, ha régióalapú HA-t keres.
  Tartalomjegyzék létrehozása és kezelése a Microsoft Word programban

Az IBM négyféle tárhelyet kínál.

 • Normál – általános célú adatok, gyakran elérhetők
 • Vault – havonta egyszer vagy ritkábban elérhető adatok
 • Cold Vault – Alkalmanként elérhető adatok hosszú távú adatmegőrzéshez
 • Flex – Dinamikus adatok, gyakran és ritkán elérhető adatok keveréke

Az egyszerűsített csomag keretében 25 GB adatmennyiséggel INGYEN kezdheti el.

Alibaba OSS

Alibaba Cloud OSS (Objektumtárolási szolgáltatás) 99,9%-os rendelkezésre állási garanciát vállal. A költségszámítás azon alapul, hogy mit használ, előzetes vagy hosszú távú kötelezettségvállalás nélkül.

Az Alibaba Storage több mint 50 000 kérést képes kezelni másodpercenként, és beépített többszintű biztonságot kapott, hogy megvédje a DDoS-t, az illetéktelen bejelentkezési kísérleteket.

Azure Blob Storage

Tárolja a strukturálatlan adatokat a Microsoft Azure-ban blog tárolására. Az Azure egyik jelentős előnye a helye.

Például: ha több adatközpontot keres Indiában, akkor az Azure jelenleg jobb lefedettséget kapott.

Az Azure blog Storage Data Lake-ekhez van optimalizálva. Kaptak más fajtákat is tárolásmint a Fájl és archívum, hogy megfeleljen a további követelményeknek.

Oracle Storage

Felhőalapú tárolás az Oracle-től lehetővé teszi tárhelyenként korlátlan számú strukturálatlan adat tárolását. Néhány jellemző:

 • Többféle csatlakozási mód – OpenStack swift API, HDFS beépülő modul, REST API, Java SDK, Python CLI és konzol
 • Skálázható – ne aggódjon az adatméret miatt, automatikusan skálázódik.
 • Titkosítás – szerveroldali titkosítás 256 AES algoritmussal

Következtetés

Tudom, hogy több választási lehetőség van az adatok felhőben való tárolására. A legjobb választás az, ha kipróbálod őket. A fent felsorolt ​​felhőalapú tárolási szolgáltatók többsége INGYENES próbaverziót kínál.

Alternatív megoldásként, ha szeretné őket a helyszínen tárolni, kipróbálhat egy saját üzemeltetésű S3-kompatibilis szoftvert.