10 eszköz a tartalom olvashatóságának ellenőrzésére és javítására

Az olvashatóság a tartalomkészítés alulértékelt szempontja, amely megszakíthatja az olvasókat. Szerencsére hatékony eszközök állnak rendelkezésre a tartalom olvashatóságának javítására és a látogatók számára elérhetőbbé tételére.

A szükséges készségek birtokában remek kiindulópont, de szükség lesz a megfelelő eszközökre is. A megfelelő eszközök birtokában lesz az egyetlen esélye, hogy olyan tartalmat készítsen, amely kiemelkedik a tömegből. A legjobb SEO cégek ezeket a stratégiákat használják.

Ebben a cikkben a tartalom olvashatóságának javítására szolgáló legfontosabb eszközöket tekintjük át, de először ismerjük meg jobban a tartalom olvashatóságát.

Mi az a tartalom olvashatósága?

Valószínűleg találkozni fog az „olvashatóság” kifejezéssel, függetlenül attól, hogy Ön felelős webhelye teljes tartalmának létrehozásáért, vagy csak egy blogbejegyzésért. Lehet, hogy a főnöködtől érkezett a kérés, hogy megbizonyosodjon arról, hogy bejegyzése „olvasható”. Talán azt is hallottad, hogy az „olvashatóság” növeli a SEO rangsorolását.

Azon a homályos elképzelésen túl, hogy a tartalomnak „könnyen olvashatónak” kell lennie, előfordulhat, hogy nem tudja, mit jelent ez a kifejezés.

Az olvashatóság a webírás és a tartalomfejlesztés kontextusában azzal függ össze, hogy az olvasók milyen egyszerűek megérteni az üzenetet, és kommunikálni vele.

Az olvashatósági pontszám egy számítógépes program által meghatározott értékelés, amely az elemek számának figyelembevételével határozza meg a tartalom olvashatóságát, mint például a szókincs, a különböző határozószavak, az aktív vagy passzív hanghasználat, a bekezdés hossza, nyelvtan stb.!

A tartalom olvashatóságának előnyei

Az olvashatóság mindenhol számít. De ez különösen fontos SEO célokra, mivel növeli a használhatóságot, és vásárlókká alakítja az olvasókat.

Csak ha az olvasók meg tudják érteni, amit írsz, marketingszakemberként szavaid számítanak. A hosszú vagy összetett szöveg gyorsan megunja az olvasókat, csökkentve az elköteleződési arányt és növelve a visszafordulási arányt. Lássuk az olvasható tartalom egyéb előnyeit.

Magasabb besorolás

A Google és más vezető keresőmotorok figyelembe veszik azt az arányt, amellyel a látogatók elhagyják webhelyét. Ennek több oka is lehet, beleértve a rossz olvashatóságot. A keresőmotorok eredményei általában magasabbra helyezik az olvasható webhelyeket.

Az olvasók visszatérnek olyan webhelyekre, amelyeket elérhetőnek éreznek. Ezért többen fogják megtalálni és használni a tartalmat, ha olvashatóvá teszed.

Extra forgalom

A tartalom keresése során az emberek olyan szavakat is használnak, amelyeket ismernek. Szövege csak akkor jelenik meg a keresési eredmények között, ha tele van könnyen használható kifejezésekkel. Ha azt szeretné, hogy többen megtalálják Önt a keresőben, beszéljen az ő nyelvükön.

  Hogyan bérelhetek könnyen Discord modot

További konverziók és elköteleződés

A kiváló minőségű, olvasható tartalom elősegíti a konverziókat és növeli az üzleti siker esélyeit. Tartalom létrehozásakor tartsa szem előtt a konverziós céljait. Ne feledje az apró konverziókat, például egy linkre kattintást vagy egy videót. A konverziók növelésének kiváló módja az olvashatóbb tartalom előállítása.

Hogyan javítható a tartalom olvashatósága? (Útmutatók és tippek)

Íme néhány tipp, amelyekre összpontosítania kell, ha egyszerűsíteni szeretné írását a minőségi szempontok feláldozása nélkül.

Rövid bekezdések

A jelentős előnyök elérése érdekében le kell rövidíteni a hosszabb bekezdéseket. Csak akkor fog működni, ha néhány szót és részletet egy helyre zsúfolunk egy jó sortöréssel.

Beszéljen közönségével az ő nyelvükön

A közönségednek jól ismertnek kell lennie. Egyszerűen érthető szavakat kell választani. Írj úgy, mintha az olvasóhoz beszélnél, hogy tartalmad természetes hangzású legyen. Legyen a szövege hétköznapibb és kevésbé formális. Ezért ügyeljen a célközönségre, és írjon, hogy megszólítsa őket.

Formátum és tervezés

A betűtípus jelentős különbséget jelent. Válasszon egy címsor betűtípust, amely kiemelkedik a törzs betűtípusából. Győződjön meg arról, hogy a betűtípusok olvashatók és elég nagyok. Az erős írásnak erős gondolatokat kell követnie. Legyen egyszerű nyelve, hogy maximalizálja a hatását.

Válassza a Tartalom olvashatósági eszközöket

Az olvashatóság javítása érdekében tehető legjobb dolgok közé tartozik az olvashatósági eszköz. Mielőtt bármilyen szöveget közzétenne, nézze át olvashatósági pontszámát. Ez az egyszerű művelet jelentős hatással van a tartalomra.

A Yoast SEO beépülő modul automatikusan olvashatósági pontszámot és javítási javaslatokat ad, ha tartalmat hoz létre a WordPress CMS-jében. Kapjon zöld utat, ha követi a tanácsait!

Ha a tartalom olvashatóságának ellenőrzésére és javítására szolgáló eszközökről beszélünk, íme néhány további eszköz, amelyet figyelembe kell venni.

Hemingway szerkesztő

Ernest Hemingway, akit az amerikai történelem egyik legjobb írójaként tartanak számon, arról volt híres, hogy egyenesen közelítette írásait. Képességei alapján a Hemingway szerkesztő igyekszik segíteni a tartalomíróknak munkájuk egyszerűsítésében a jobb áttekinthetőség érdekében.

A szerkesztő észreveszi a gyenge írási példányokat, amelyek rontják az olvashatósági pontszámot és a cikk általános minőségét. A vizuális szerkesztő jelzi, hogy mely mondatok oszthatók vagy sűríthetők – az alkalmazás kiemeli a nagyon összetett mondatokat. Az eszköz képes azonosítani a passzív hangot és a határozószavak túlzott használatát is.

AISEO

Az AISEO Readability Improver eszköze a Hemingway szerkesztő szabályait alkalmazza a tartalomra, és egyetlen kattintással felhasználja az AI szuperképességeit, hogy megkönnyítse az olvasást. A szöveget szabadalmaztatott algoritmusok segítségével elemzi az összetett mondatok és bekezdések azonosítása érdekében, hogy javítsa a tartalom olvashatóságát.

  Javítsa ki a csatlakozási képernyőn elakadt Discord-t

Az AISEO Readability mesterséges intelligenciát és gépi tanulást használ a hibák azonosítására. Ez az eszköz javaslatok megfogalmazásával javíthatja az írás olvashatóságát.

Nyelvtanilag

A Grammarly a legjobb és legmegbízhatóbb szerkesztőeszközök közé tartozik a tartalom olvashatóságát illetően. Nyelvtanilag javítja a tartalom hangját és áramlását. Felhívja a figyelmet a túl bonyolult szavakra, és ellenőrzi, hogy a mondatok pontosak és egyértelműek.

Felhőalapú eszköz, amely egy böngészőbővítmény formájában is kibővíti funkcionalitását, amely hatékonyan észleli az olyan tartalmi problémákat, mint a nyelvhelyesség, a helyesírás, a rövidség és a hangnem.

A rejtélyes szavak és kifejezések mesterséges intelligenciát használó alternatíváit is javasolja. Ezenkívül rendelkezik a plágium ellenőrzésére is. A Grammarly esetében három árképzési szint létezik: egy ingyenes alapcsomag, két fizetős előfizetési csomag és egy prémium csomag.

Olvasható

Az Readable a legfejlettebb olvashatóság-pontozó eszköz. Számos funkcióval rendelkezik, beleértve azokat is, amelyeket kifejezetten webhelyekhez készítettek. Megvannak a szabványai, amelyek a Flesh-Kincaid pontszám helyett A és E közötti osztályzatot adnak a szövegnek.

Ezenkívül elérési mérőszámokkal rendelkezik, amelyek segítségével meghatározhatja, hogy a közönség mennyire képes megérteni a tartalmat.

A webhely olvashatósági eszköze kiértékeli, értékeli és folyamatosan figyeli a webhelyén található összes szöveget, beleértve a fejlécet, láblécet és a fő tartalomhoz nem tartozó szöveget is. Használhatja a kulcsszósűrűség ellenőrzésére is, hogy elkerülje a Google kulcsszótömés elleni büntetését.

Longshot AI

A Longshot AI egy csúcsminőségű eszköz a tartalmak olvashatóságának javítására. Minden vállalat növekedése a jó minőségű tartalom előállításától függ, de ez a folyamat időt vesz igénybe.

Mindennek a végén még mindig te döntöd el, mennyire fog rezonálni tartalmad az olvasók körében. Innovatívabb stratégiára van szüksége a jól megírt, olvasható blogtartalom létrehozásához az eladások növelése érdekében.

Ez a mesterséges intelligencia alapú eszköz másodpercek alatt képes blogbejegyzéseket készíteni magas konverziós aránnyal! Tehát a LongShot segítségével kevesebb mint 10 perc alatt javíthatja új bejegyzésének olvashatóságát, ahelyett, hogy órákat töltene ezzel!

Copywritely

A Copywritely egy olvashatósági eszköz, amelyet kifejezetten szövegelemzésre és tartalomoptimalizálásra fejlesztettek ki. Értékeli a tartalom olvashatóságát, és ellenőrzi, hogy vannak-e SEO-problémák, hogy megbizonyosodjon arról, hogy az olvasók és a keresőmotorbarát is.

Ha a tartalommal kapcsolatos problémák hatással vannak a keresési rangsorolásra, a keresőoptimalizálási funkciók megjelölik őket, és szükség szerint javaslatokat tesznek a szerkesztésükre, törlésre vagy átírásukra.

Az olvashatóság-ellenőrző a Flesch-Kincaid formulát alkalmazza a sűrű tartalom azonosítására és kijavítására. Az eszköz lehetővé teszi az alacsony minőségű tartalom átírását, cseréjét és törlését azáltal, hogy interaktív írási tippeket kínál.

Webfx

A WebFX olvashatósági teszt segítségével gyorsan megtudhatja, hogy a tartalma mennyire van besorolva. Egy egész oldal vagy csak egy adott szakasz teszteléséhez szöveget másolhat és illeszthet be, beírhatja az oldal URL-jét, vagy használhat beágyazási kódot.

  A kézmosás-észlelés bekapcsolása az Apple Watchon

Ez az eszköz összefoglalja a szöveg olvasási szintjét, a megfelelő korosztályt és a különböző pontszámokat.

Információt kap a szónkénti szótagok átlagos számáról, az összetett kifejezések számáról és a mondatonkénti szavak számáról. A WebFX öt lehetőséget kínál, mert eltérőek a vélemények arról, hogy melyik olvashatósági szabvány a legpontosabb.

Prepostseo

A legújabb, de nagyon népszerű ingyenes olvashatóság-ellenőrző webhely a Prepostseo.com. Ennek a webhelynek a segítségével ellenőrizheti a szöveg olvashatóságát és nyelvhelyességét. A felhasználók ezen a webhelyen ellenőrizhetik a DOC, DOCX, TXT és PDF fájlok olvashatóságát is, ha beírják őket.

Négy különböző módszert – a Coleman Liau Indexet, az Automated Readability Indexet és a Flesch Kincaid Reading Ease-t – alkalmaz a szöveg olvashatóságának felmérésére.

A végső szöveg olvashatósági pontszámának meghatározásához ezután átlagolja a négy vizsgálati módszer eredményeit. Ezen kívül a bemeneti szöveghez kapcsolódó különböző szövegstatisztikát is megjelenít.

Az író

A szavai és mondatai hosszúsága alapján a TheWriter olvashatóság-ellenőrzője a Flesch olvasáskönnyítési skála segítségével értékeli az írást. A tartalom ellenőrzésének módja a tartalom másolása és beillesztése a szerkesztőbe. A példány beírása után statisztikát fog kapni az általános olvashatósági pontszámról.

Ennek a hihetetlen olvashatósági eszköznek a használata teljesen ingyenes. Az eszköz elemzi a tartalom hangnemét is, és szükség esetén javítási javaslatokat tesz.

Végül elérhető a SEO Review Tools, egy olvashatóság-ellenőrző eszköz, amely azonnal meghatározza bármely URL olvashatóságát. Az eszköz használatának módja sokkal könnyebb; a teljes tartalom másolása helyett csak az URL-címet kell megadnia a pontszám kiszámításához.

Ezt követően az eszköz gondosan elemzi a tartalom olvashatóságát a Flesch olvasáskönnyítési képlet alapján. A SEO-ellenőrző eszköz tartalomelemzést biztosít anélkül, hogy egy fillért is felszámítana, és az eszköz online is elérhető.

Utolsó szavak

A keresőmotorokkal elért magasabb minőségi pontszám annak az eredménye, hogy weboldalai könnyebben olvashatóak és érthetőbbek. De néha még a legtapasztaltabb írók is kihívást jelentenek az egyszerűen olvasható tartalom létrehozása.

Szerencsére rengeteg hasznos eszköz áll rendelkezésre a tartalommásolat javítására, a félreértések csökkentésére és az információk pontos továbbítására – mindez előnyös lesz a SEO számára.

A tartalom minőségének javítása érdekében néhány átfogalmazási eszközt is felfedezhet.