10 egyszerű módszer az alkalmazások eltávolítására Mac rendszeren

Az alkalmazások eltávolítása a Mac gépről nem egyszerű feladat.

Bár egyszerű fogd és vidd feladatnak tűnhet, az alkalmazások eltávolítása további fájlokat hagyhat a számítógépen. Alkalmazások törlése a Mac gépről segít növelni a tárhelyet.

Számos módja van az alkalmazások eltávolításának az eszközről, amelyek közül sok meglehetősen egyszerűen követhető, így néhány kattintással eltávolíthatja a felesleges alkalmazásokat.

Életének megkönnyítése érdekében összegyűjtöttük azokat a módszereket, amelyek segítségével manuálisan távolíthatja el az alkalmazásokat Mac számítógépéről, és használhatja a szoftvert.

Merüljünk el!

Távolítsa el az alkalmazásokat manuálisan a Mac rendszeren

Míg a szoftvereszközök sok időt takaríthatnak meg, a Mac beépített funkciókat kínál az alkalmazások megtalálásához és törléséhez. Olvassa el a különféle módszereket, amelyek segítenek eltávolítani a nem kívánt alkalmazásokat.

Launchpad használata

Az alkalmazások eltávolításának egyik módja a Mac gépről a beépített Launchpad használata. Ez a módszer hatékony, és azonnal eltávolítja az alkalmazásokat az eszközről. Íme, hogyan kell csinálni:

1. lépés: Nyissa meg az Indítópultot a Mac kezdőképernyőjén.

2. lépés: Kattintson és tartsa lenyomva a kiválasztani kívánt alkalmazást. Az alkalmazás bal sarkában egy X-nek kell megjelennie.

3. lépés: Kattintson az X-re a folytatáshoz.

4. lépés: A macOS rendszer megerősítést kér a törléshez. Kattintson a „Törlés” gombra az alkalmazás eltávolításához a Mac számítógépről.

A Finder használata

A Finder a macOS alapértelmezett fájlkezelője, ahol bármilyen fájlt vagy alkalmazást megtalálhat az eszközén. Kövesse az alábbi lépéseket az alkalmazások Finderen keresztüli törléséhez.

A folyamat meglehetősen egyszerű. Csak nyissa meg a Findert, keresse meg a törölni kívánt alkalmazást, és húzza át a kezdőképernyőn a kukába.

A terminál használata

Nincs olyan feladat, amelyet ne lehetne végrehajtani terminálparancsokkal. A Mac terminálja egy parancssori felület, amelyet a műveletet kezdeményezni kívánó műszaki felhasználók használnak. A következőket kell tennie:

1. lépés: Nyomja meg a Command és a szóköz billentyűt a billentyűzeten. Ezzel elindítja a Spotlightot.

2. lépés: Írja be a terminált, majd nyomja meg az Enter billentyűt.

3. lépés: Írja be ezt a parancsot: “sudo uninstall file://”

4. lépés: Húzza az alkalmazást a Finderben lévő alkalmazások közül a Terminálba. Ezután nyomja meg a Return gombot.

Megjegyzés: A folytatáshoz és az alkalmazás törléséhez meg kell adnia rendszergazdai jelszavát.

Az Áthelyezés a tárolóba opció használata

Talán a Mac gépről a programok eltávolításának legáltalánosabb módja a Trash vagy Bin funkció használata az eszközön.

Ezzel a Mac-be integrált eszközzel könnyedén és gyorsan eltávolíthatja a szükségtelen alkalmazásokat. Ennek eredményeként törli az alkalmazást, és több tárhelyet szabadít fel számítógépe számára.

  A SABnzbd telepítése Linuxra

Egyszerűen kereshet az alkalmazásban a Finderben, kattintson a jobb gombbal, és válassza az „Áthelyezés a tárolóba” lehetőséget.

Használja a Native Uninstaller programot

Sok, az internetről letöltött programhoz mellékeljük az eltávolító programot. Ez a beépített eltávolító egy önmegsemmisítő segédprogram, amely a fő alkalmazáshoz tartozik.

Tehát ahelyett, hogy a maradék fájlok eltávolítása nélkül a tartályba ürítené, egy alkalmazásspecifikus eltávolító segítségével leállíthatja és törölheti az alkalmazást.

Ez az eltávolítási folyamat az alkalmazástól függően változik, de az alapötlet az, hogy meg kell keresni az eltávolítót az alkalmazás mappájában, és befejezni az eljárást.

Távolítsa el az alkalmazásokat Mac számítógépen szoftverrel

A szoftverek használata megakadályozza, hogy a szükségtelen alkalmazások eltávolításához szükséges összes unalmas kézi lépésen keresztül menjen.

A dedikált szoftverek segítségével eltüntetheti az egyéb alkalmazások nyomait, amelyek esetleg a Mac-en maradtak. Alkalmazások százaitól szabadulhat meg néhány kattintással, ahelyett, hogy manuálisan keresné meg a maradék fájlokat.

Íme egy gyors összehasonlító táblázat, amely összehasonlítja a szoftver és a kézi törlés előnyeit:

Mac Cleaner szoftver kézikönyv Törlés Szükséges idő Egy perc Néhány perctől egy óráig (a fájlok számától függően) Alkalmazások tömeges eltávolítása Igen Nem A megmaradt fájlok tisztítása Igen Igen, de nehéz lehet megtalálni Szakmai tudás szükséges Nem Igen

Nektony

A Nektony egy hatékony, intuitív és intelligens megoldás, amelyet a Mac megtisztítására és a bővítmények kezelésére terveztek. Segít biztonságosan eltávolítani az összes maradékot és letiltani az indító programokat is.

Jellemzők

 • Alkalmazások eltávolítása: Távolítsa el az alkalmazásokat és a nem kívánt kéretlen fájlokat
 • Alkalmazások leállítása: Az indító programok lelassíthatják a Mac teljesítményét. Így letiltja a szükségtelen rendszerdémonokat és indító ügynököket
 • Mac rendszerbővítmények eltávolítása: Távolítsa el és tiltsa le a Mac rendszerbővítményeket, például a böngészőbővítményeket, telepítsen fájlokat, képernyőmentéseket, internetes beépülő modulokat, Mac modulokat és beállítási paneleket
 • A fennmaradó fájlok tisztítása: Távolítsa el a már eltávolított alkalmazások maradékait, amelyek a lemezen maradhatnak, amikor az alkalmazásokat a kukába húzza
 • Az alapértelmezett alkalmazás módosítása bizonyos fájltípusokhoz: Ez kezeli a fájltársításokat, így Ön dönti el, hogyan kell megnyitni bizonyos fájltípusokat
 • Alkalmazásmaradványok észlelése: A rendszer intelligens értesítést küld, amely emlékezteti a maradékok eltakarítására
 • Alap vagy Szakértői módok: Az Alap mód lehetővé teszi az alkalmazások egy kattintással történő eltávolítását, míg a Szakértő mód lehetővé teszi az alkalmazásfájlok részletes megtekintését és figyelését.
 • Kihagyólista: Elrejtheti az egyes alkalmazásokat az eltávolító által, és megóvhatja őket a véletlen eltávolítástól.
 • Nyelvek: Az alkalmazástisztító kilenc különböző nyelvre állítható be, például angol, spanyol, olasz, francia, kínai, japán stb.

A szoftver megfizethető, és rengeteg olyan funkcióval rendelkezik, amelyek segítségével megtisztíthatja és eltávolíthatja az alkalmazásokat Mac rendszeren.

MacPaw

A MacPaw CleanMyMac X vitathatatlanul az egyik leghatékonyabb eszköz a macOS-eszközök optimalizálásához és karbantartásához.

Jellemzők

 • Tisztítás: eltávolítja az eszköz minden sarkából a nem kívánt fájlokat, például hibás letöltéseket, elavult kereséseket, haszontalan lokalizációkat és naplókat. Egyetlen kattintással megszünteti a fotókban, levelekben, iTunesban és más rejtett fájlokban megbúvó zűrzavart.
 • Biztonsági adatbázis: A CleanMyMac X-be integrált biztonsági adatbázis könnyen azonosítja a fontos fájlokból a szemetet, és segít gyorsan eltávolítani azokat.
 • Intelligens asszisztens: Ez végigvezeti a rutin lemeztisztításokon, és megmondja, hogy a számítógép mely részeit kell megtisztítani.
 • Sebesség: A CleanMyMac X a gyorsító funkciók teljes készletét kínálja a karbantartási szkriptek futtatásához, a RAM felszabadításához, valamint az indítóügynökök, a bejelentkezési elemek és a felfüggesztett alkalmazások kezeléséhez.
 • Védelem: A szoftver a macOS-re jellemző zsarolóvírusok, reklámprogramok és rosszindulatú programok ellen küzd. Ha észleli, azonnal levágja.
 • Alkalmazáskezelés: Ez az eszköz segít eltávolítani a nem annyira szükséges alkalmazásokat, miközben azonnal frissíti a legfontosabb szoftvereket.
  Mi az a Google Meet, és hogyan használhatod ingyen?

A CleanMyMac X különféle csomagokban érhető el. A legjobb, ha cégként szeretné használni ezt a szoftvert, mert az ára a tulajdonában lévő Mac számítógépek számától függően nő.

MacKeeper

A MacKeeper számos adatvédelmi, biztonsági és hangolási funkciót kínál a Mac számára, mindezt egy felhasználóbarát és egyszerű felületen belül.

Jellemzők

 • MacKeeper Smart Uninstaller: Törölje megfelelően az alkalmazásokat a fő alkalmazások és a megmaradt fájlok eltávolításával. Segít azonosítani a rejtett alkalmazásokat, a fel nem használt alkalmazásokat és a maradékokat.
 • Távolítsa el a böngészőbővítményeket: Állítsa le a nem használt webböngésző-bővítményeket és bővítményeket, amelyek eltömítik a Mac számítógépet. Egyetlen kattintással eltávolíthatja őket, méret szerint rendezheti őket, vagy a bővítményeket böngészők szerint csoportosíthatja.
 • Widgetek és beépülő modulok törlése: Hagyja, hogy a MacKeeper kezelje az összes olyan beállítási panelt, widgetet és bővítményt, amelyek lefoglalják értékes lemezterületét, és lelassítják a Mac számítógépet.
 • Védelem: Valós idejű védelmet kaphat az Önt zavaró adware vagy karanténba helyezett vírusok ellen. Víruskereső motorral rendelkezik, amely valós idejű védelmet nyújt a rosszindulatú programok és az új fenyegetések ellen.
 • Memória: Szabadítson fel memóriát az indítási idő csökkentésével és az alkalmazások egy kattintással történő frissítésével.
 • Adatvédelem: Ellenőrizze az adatszivárgást, és böngésszen az interneten hirdetések nélkül.

A MacKeeper ingyenes verziót kínál egyszeri eltávolítással, hogy kísérletezzen a termékkel. A teljes verzió azonban több funkciót kínál, például adware-védelmet, VPN-t és még sok mást.

Umate Mac Cleaner

Az Umate Mac Cleaner egy többfunkciós szoftver Mac gépekhez, amely megtisztítja az eszközt és optimalizálja a rendszert a jobb teljesítmény érdekében.

Jellemzők

 • Gyors tisztítás: Az Umate Mac Cleaner egyetlen kattintással automatikusan felismeri a szükségtelen fájlokat, amelyek törölhetők, és erőfeszítés nélkül eltávolítják őket. Ide tartozik a rendszerszemét, a kuka, az alkalmazásszemét és az iTunes szemét.
 • Mélytisztítás: A mélytisztítási mód átvizsgálja a Mac számítógépet, és megkeresi azokat a kéretlen fájlokat, amelyek törlésével több lemezterületet biztosítanak, például iOS-szemét, letöltések és fel nem használt lemezképek.
 • Fájlok megkettőzése: Törölje ki teljesen a duplikált fájlokat, ami tönkreteszi a merevlemezt.
 • Sebesség: A sebesség funkció négyféleképpen segíti a Mac-eszköz gyorsabb működését: letiltja a bejelentkezési elemeket, távolítsa el az indító ügynököket, aktiválja a nehéz fogyasztókat és engedje fel a RAM-ot. Ezek az elemek megragadhatják a Mac memóriáját, és lelassíthatják a számítógépet.
 • Privát adatok törlése: Az adatvédelmi adatok és a használati nyomok törlése az adatszivárgások elkerülése érdekében. Például a böngésző rögzíti az összes meglátogatott weboldalt, a Wi-Fi kapcsolat előzményeit, az automatikus kitöltési értékeket, a cookie-kat, a HTML5 tárhelyet, a letöltési előzményeket stb.
  Az előadói jegyzetek használata a PowerPointban

Az Umate Mac Clean ingyenes, de korlátozott funkciókat kínál. Ha tetszik a termék, megvásárolhatja az eszközt évente, vagy fizethet egy meghatározott összeget, hogy egy életen át megvásárolhassa.

AppZapper

Az AppZapper leginkább a felhasználóbarát fogd és vidd felületéről ismert, amely egy helyen távolítja el az összes nem kívánt fájlt.

Jellemzők

 • Drag-and-Drop: Ez a funkció nagyon kezdőbaráttá teszi. Mindössze annyit kell tennie, hogy az elemeket a kukába húzza.
 • Támogatási fájlok: A Mac-től eltérően, ahol a támogatási fájlok nem nyilvánvalóak, az AppZaper megmutatja az egyes alkalmazásokhoz társított összes rejtett és megmaradt fájlt.
 • Méret: Az alkalmazás megmutatja az egyes fájlok méretét és részleteit.
 • Találatlista: Ezzel a funkcióval vizuálisan megtekintheti a macOS-eszközön lévő összes alkalmazást. Görgessen, keressen és szűrjön az egyes telepített alkalmazások között. Megtekintheti a kapcsolódó fájlokat, és megtalálhatja a keresett nem kívánt fájlokat.
 • Saját alkalmazások: Az App Zapper abban is segít, hogy gondoskodjon az Ön számára fontos alkalmazásról. A Saját alkalmazások funkció segítségével az összes legfontosabb alkalmazást egy helyen tárolhatja, különösen azt, amelyik tartalmazza a megvásárolt regisztrációs és licencadatokat.
 • Kompatibilitás: Támogatja az összes Mac-eszközt, beleértve a különféle iPad és Macbook verziókat.

Fizetős csomagjukkal korlátlan számú Zaps-t kaphat, ami azt jelenti, hogy megkapja a teljes licencet annyi takarítás elvégzésére, amennyi szükséges.

Végső szavak

Számos módja van az alkalmazások eltávolításának a macOS rendszerből. Néhányan azonban nem törlik az alkalmazás zűrzavarát, a maradék fájlokat, a maradék fájlokat és más redundáns fájlokat.

Ha teljesen el szeretné távolítani az alkalmazások nyomait, használja az általunk említett számos, harmadik féltől származó Mac-tisztító egyikét. Javasoljuk, hogy böngésszen listánkon, és válassza ki a megfelelőt az Ön igényei és költségvetése alapján.

Miután telepítette, felszabadítja a tárhelyet, és helyet ad a fontosabb alkalmazásoknak a macOS-en.

Ezután ellenőrizheti a Mac optimalizáló szoftvert a jobb teljesítmény és biztonság érdekében.