10 Cardano NFT (CNFT) piactér, ahol vásárolhat és eladhat

NFT-ket szeretne vásárolni vagy eladni egy megfizethető és biztonságos piacon? Akkor a Cardano NFT Marketplace nagyszerű választás.

A Cardano egy 2017-ben bevezetett tét-próba blokklánc platform. Ezt a blokkláncot az Ethereum projekt társalapítója, Charles Hoskinson alapította. Ezen túlmenően a Cardano az Ethereum versenytársává válik, mivel célja a nagyobb skálázhatóság, energiahatékonyság és biztonság biztosítása.

Cardano natív pénzneme, az ADA, az első számítógép-programozóról, Ada Lovelace-ről nevezték el. Az ADA a nyolcadik legnagyobb kriptovaluta, több mint 12 milliárd dolláros piaci kapitalizációjával.

Ethereum, Cardano és Solana platformokat használnak a DApp-ok intelligens szerződések segítségével történő létrehozására. Aztán elgondolkodhat, miben különbözik Cardano a másik kettőtől? Menjünk ebbe bele.

A Cardano blokkláncot bizonyítékokon alapuló módszerekkel fejlesztették ki, hogy fenntarthatóságot és biztonságot nyújtsanak a decentralizált rendszerek, a társadalom és az alkalmazások számára. Ezenkívül a Cardano másodpercenként lenyűgöző egymillió tranzakciót képes biztosítani. Ezek a tényezők különböztetik meg a Cardanót társaitól.

A fent említett összes szolgáltatás a Cardano NFT piactereken is megjelenik. Így NFT-vevőként vagy eladóként Ön is részesülhet a Cardano blokklánc előnyeiből.

Fedezzük fel a legjobb Cardano NFT piacterek listáját:

JPG Store

A JPG Store a Cardano blokklánc fenntartható természetét használja fel NFT piacterének felépítéséhez. Az egyik legnagyobb Cardano NFT piactér, a JPG Store lehetővé teszi a felhasználók számára NFT-k létrehozását, vásárlását és eladását.

Alkotóbarát NFT-piacként a JPG Store több mint 12 millió dollár jogdíjat fizetett. Ezen túlmenően ezen a Cardano NFT-piacon több mint 200 000 egyedi pénztárca található, és a kereskedési volumen meghaladta a 300+ milliót.

Ha Ön NFT-készítő, létrehozhatja gyűjteményét a JPG Store-ban. Minden legyártott NFT-ért 1 ADA pénzverési költséget és körülbelül 0,2 ADA hálózati díjat kell fizetnie.

A JPG Store a vásárlók számára a legnépszerűbb kollekciók listáját kínálja. Ezen kívül az NFT-ket az ár és a tulajdonságok alapján is rendezheti.

Az eladóknak, a vásárlóknak és az alkotóknak kriptopénztárcát kell csatlakoztatniuk a JPG Store-hoz. Használhat olyan támogatott Cardano pénztárcákat, mint a Gero, NuFi, Typhon, Flint, Nami és Eternl.

CNFT.IO

A 2021 júliusában elindított CNFT.IO egy másik kiemelkedő Cardano NFT piactér. Ez a felhasználóbarát NFT-piac lehetővé teszi a felhasználók számára NFT-k vásárlását és eladását.

Sőt, a CNFT.IO lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy több NFT kategória közül is válasszanak. A felsorolt ​​kategóriák közé tartozik a művészet, a zene, a fényképezés, a gyűjtemény, a játék és a metaverzum.

A CNFT.IO másik fontos jellemzője, hogy az ellenőrzött NFT-ket megjelölik. Ha csak ellenőrzött NFTS-t szeretne vásárolni, akkor egyetlen kattintással egyszerűen kiszűrheti a nem ellenőrzötteket.

A SpaceBudz és a Pavia a legmagasabb rangú NFT-projektek, amelyek a CNFT.IO-ra épülnek. Mindkét projekt több mint 30 milliós kereskedési volument jelent.

  Hogyan tisztítsuk meg és gyorsítsuk fel az Arch Linuxot

Az összes felsorolt ​​NFT fix áron kapható, és megvásárolható az ADA használatával. A CNFT.IO minden eladott NFT után 2,5%-os jutalékot és minimális tranzakciós díjat számít fel.

A CNFT.IO támogatja az olyan Cardano pénztárcákat, mint a Nami, Eternal, Flint, Gero és Typhon.

Tokhun

Ha NFT-ket szeretne vásárolni vagy eladni ellenőrzött művészektől, akkor a Tokhun NFT piactér jó választás. Ez a Cardano NFT piactér csak azokat az NFT-ket sorolja fel, amelyek megfelelnek a regisztrált vagy ellenőrzött szabályzatoknak.

A Tokhun piactér több mint 6000 ellenőrzött NFT-t sorolt ​​fel. Ezen kívül ez a platform eddig több mint 11 000 NFT-t adott el. Ezenkívül az alkotók több mint 12 000 ADA-t kaptak jogdíjként.

Az NFT-k vásárlásához vagy eladásához a Tokhunnál ingyenes fiók létrehozása szükséges. A fiók létrehozása után egy ingyenes Cardano pénztárcát kap a Tokhunnal.

A Tokhun 2,5% vagy 2 ADA jutalékot számít fel, attól függően, hogy melyik a magasabb, ha elad egy NFT-t. Ha NFT-t szeretne verni, 2 ADA-ra van szüksége, és ez az ár csökken, ha több NFT-t szeretne verni.

A művészet galaxisa (GOA)

Érdekelnek az NFT-k a fényképeken kívül? A Galaxy of Art, egy Cardano-alapú NFT piactér, hangok és videók formájában is kínál NFT-ket.

Az NFT-k vásárlásán és eladásán kívül az alkotók számos egyéb lehetőséget is kínálnak. Ezek a lehetőségek lehetővé teszik az alkotók számára az NFT-k pénzverését, megtartását és árverezését.

A GOA egyszerű felületet biztosít felhasználóinak a felsorolt ​​NFT-k eléréséhez. Különböző kategóriákból is választhat NFT-ket, például művészet, könyvek, képregények, luxus és játékok.

A felhasználóknak biztosított 2-faktoros hitelesítés segít megóvni saját NFT-jüket. Sőt, jutalék fizetése nélkül is verhet NFT-ket. A GOA azonban kis tranzakciós díjat számít fel az ADA-ban.

Ha a felhasználók már rendelkeznek NFT-vel, a GOT-pénztárcájuk NFT-nként 1,7 ADA-t lefagy. Ez a lefagyasztási mechanizmus segít a vevő és eladó közötti tranzakciók gördülékenyebb lebonyolításában.

Sajnos a GOA jelenleg nem támogat semmilyen külső pénztárcát. A felhasználók ingyenes GOA pénztárcát kapnak a regisztráció után.

Cardahub

A Cadahub 2021-ben alakult, és egy jelentős NFT-piac, amely a Cardano blokklánc segítségével épült. Az NFT-k vásárlásán és eladásán kívül NFT-ket is készíthet.

A Cardahub hatalmas NFT piacteret biztosít az alkotók, a digitális eszközgyűjtők és a befektetők számára. A platform egyszerű felülete könnyen lehetővé teszi az NFT-k listázását, eladását vagy vásárlását.

A Cardahub legnépszerűbb gyűjteményei közé tartozik a Mocossi, a Clay Nation és a Boss Cat Rocket Club. Mindegyik gyűjtemény 10 000 NFT-vel rendelkezik.

A Cardahub platform által felszámított szolgáltatási díjak és jutalékok az NFT értékétől függően változnak. Ezen kívül az alkotók beállítják a kívánt jogdíjakat is, amelyeket a vevőnek kell fizetnie.

NFT pénzveréséhez, vásárlásához vagy eladásához csatlakoztatnia kell egy Cardano pénztárcát a Cardahubhoz. A platform által támogatott pénztárcák közé tartozik a Nami, a Gero, az Eternal és a Flint.

  SCORM magyarázata: A tartalomcsomag megértése

NFT Jam

Ha egy adatorientáltabb Cardano NFT piacteret keres, az NFT Jam nagyszerű választás. Ez a platform fejlett felhasználói felületet biztosít több szűrővel.

Az NFT Jam élő árakat biztosít az összes listázott NFT-n, így elkerülheti a jó lehetőségek elmulasztását. Ezenkívül ez a piac lehetővé teszi több NFT egyidejű vásárlását és eladását.

Az NFT Jam másik lenyűgöző tulajdonsága az intelligens szűrő elérhetősége. Ezzel a szűrővel felfedezheti a ritka NFT-ket, amint felkerülnek a platformokra.

Hasonlóképpen, az NFT metaadatokat is használhatja jobb vásárlási döntés meghozatalához. Ezen metaadatok segítségével kereshet, rendezhet és hatékonyan szűrheti az NFT-ket.

Pozitívum, hogy 20 ADA alatt ingyen vásárolhat vagy adhat el NFT-ket. Csak a hálózati tranzakciós díjat kell fizetnie. A 20 ADA feletti kereskedésekért 2,5% vagy 1 ADA díjat számítanak fel, attól függően, hogy melyik érték magasabb.

Ha NFT-vel kereskedni szeretne az NFT Jam-en, létre kell hoznia egy ingyenes fiókot a platformon. Miután létrehozta a fiókot, összekapcsolhatja Cardano pénztárcáját a platformmal. A támogatott pénztárcák a Nami, a Daedalus és a Yoroi.

Az Art Suite

A korábban NFThubs néven ismert Art Suite egy másik Cardano NFT piactér, ahol különféle műfajú NFT-k találhatók. A felsorolt ​​műfajok közé tartozik a digitális művészet, a zene, a tetoválás, az illusztráció, a film, az animáció és a festmények.

A The Art Suite fő küldetése a társadalmilag hatásos projektek támogatása a globális művészközösség megerősítésével. Ezen a platformon a digitális művészek bevételre tehetik művészi képességeiket.

Ha Ön egy művészet rajongó, értékes művészi NFT-ket szeretne vásárolni vagy eladni, fontolja meg a The Art Suite-t. Ezen kívül a globális művészközösséggel is kapcsolatban maradhat. Az NFT-k széles körű elfogadásának köszönhetően.

Az Art Suite nem kéri, hogy regisztráljon NFT-k vásárlásához vagy eladásához. Csak Cardano pénztárcára van szüksége, például Yoroi, Typhon, CardWallet, CCwallet, Nami, Gero vagy Flint.

Artano

Az Artano egy közösségközpontú NFT-piac, amelynek célja, hogy csökkentse az NTF létrehozásának környezetre gyakorolt ​​hatását. Az Artano piactere egy fenntartható Cardano blokkláncra épül, hogy megoldja ezt a problémát.

A Cardano blokklánc előnyeit kihasználva az alkotók NFT-ket verhetnek sokkal alacsonyabb áron. Ezenkívül az NFT-kereskedők részesülnek az alacsony tranzakciós díjakból. Ez egy mindenki számára előnyös helyzet az Artano közösség minden tagja számára.

Az Artano 5% és 2,5% jutalékot számít fel az NFT-k elsődleges és másodlagos értékesítése után. Ezenkívül 10% jutalékot kell fizetnie az NFT-k aukción történő értékesítéséért.

Ha NFT-ket szeretne vásárolni, eladni vagy verni az Artano-tól, létre kell hoznia egy ingyenes fiókot a platformon. Ezen kívül a platform által támogatott Cardano pénztárcára is szükség van. Olyan pénztárcákat választhat, mint a Nami, CCVault, Flint, Gero, Yoroi vagy Daedalus.

Cardingo

A Cardingo egy másik potenciális NFT-piac, amely a Cardano blokkláncra épül. Ezen kívül egy erős NFT közösség támogatja ezt a piacteret.

  Hogyan vásárolhat biztonságosan fényképészeti felszerelést online

A Cardingo piacterén az első NFT-kollekció a Hoskeychains volt. Ez az NFT kollekció tisztelgés a Cardano alapítója, Charles Hoskinson előtt. Ezenkívül ez a gyűjtemény 10 000 mesterséges intelligencia által generált NFT-ből állt.

A Hoskeychains mellett a másik négy felsorolt ​​kollekcióból is vásárolhat NFT-ket. Ezek a gyűjtemények közé tartoznak a Hoskeymates, a Hoskeymations, a Hoskeypunks és a Hoskeysmokeys.

A Cardingo egyik lenyűgöző tulajdonsága, hogy művészeket és számítógéppel generált NFT-ket vegyesen vásárolhat vagy adhat el. Ezek az NFT-k néhány kattintással kiszűrhetők a piactérről.

Felkeresheti az NFT piacterét, és közvetlenül megvásárolhatja kedvenc NFT-jét. Csatlakoztassa Nami, Yoroi vagy Daedalus pénztárcáját a platformhoz.

AdaNFT

Az AdaNFT az NFT piactér, amely a kiemelkedő Cardano-alapú decentralizált tőzsde (DEX), az AdaSwap tulajdonában van. Ez a platform lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egyszerű lépésekkel vásároljanak és értékesítsenek NFT-ket.

Az AdaNFT egyik legfontosabb jellemzője a közösség bevonása a fontosabb döntéshozatalba. A szavazórendszer lehetővé teszi minőségi NFT-k létrehozását. A szavazáson kívül NFT-kkel kereskedhet, cserélhet és licitálhat.

Ha szeretne NFT-t vásárolni az AdaNFT-től, létre kell hoznia egy ingyenes fiókot a platformon. Fiók létrehozása után csatlakoztatnia kell Nami pénztárcáját az NFT-k kereskedelméhez.

Az AdaNFT bizonyos díjat számít fel az NFT vásárlásáért, eladásáért vagy átruházásáért. Ezek a díjak magukban foglalják a jogdíjakat, a jutalékokat és az eszköz értékén alapuló egyéb díjakat. Ezen díjakon kívül a felhasználónak gázdíjat is kell fizetnie.

Főbb szempontok, amelyeket figyelembe kell venni 📝

Ha valaha vásárolt NFT-t, ismeri a folyamat egyszerűségét. Néhány kattintással megszerezheti az NFT-t. Mielőtt azonban NFT-t vásárolna, érdemes megfontolni az alábbiakban említett szempontokat:

  • Tegyen félre olyan költségvetést az NFT-k számára, amelyekkel pénzügyi helyzete alapján elégedett.
  • A közösség döntő szerepet játszik az NFT projektek növekedésében. Tehát válasszon NFT-projekteket erős közösségi támogatással.
  • Válasszon olyan NFT-projekteket, amelyek előnyöket kínálnak a tokentulajdonosok számára. Az előnyök közé tartoznak a kedvezmények, a közelgő kiadásokhoz való korai hozzáférés vagy egyéb jelképes jutalmak.
  • Mindig ellenőrizze az NFT piactér által felszámított tranzakciós díjakat és jutalékokat. A megfizethető NFT-piac kiválasztása hosszú távon rendkívül előnyös lehet.
  • Vessen egy pillantást a projekt mögött álló emberekre. Az alapítók és a csapattagok hitelessége és tapasztalata döntő szerepet játszik egy projekt sikerében.

A fenti pontok követése nem jelent 100%-os garanciát a sikeres NFT projekt kiválasztására. Ezek a pontok azonban segíthetnek kizárni a piros zászlós projekteket.

Végezetül végezze el saját kutatását (DYOR), és kerülje el a kimaradástól való félelmet (FOMO).

Végső gondolatok

Az NFT piacterek döntő szerepet fognak játszani az NFT-k szélesebb körű elterjedésében a jövőben. A jobb piactér választása segít az NFT-tranzakciók javításában, valamint a gázdíjak és egyéb díjak csökkentésében.

A Cardano NFT piacterek gyorsabb tranzakciókat biztosítanak, miközben alacsonyabb díjakat számítanak fel, mint versenytársai. Ezen kívül a Cardano blokklánc az energiafogyasztást is csökkenti.

Az ebben a cikkben felsorolt ​​Cardano NFT piacterek különböznek egymástól. Tehát meggyőződése szerint bármelyik piacot kiválaszthatja NFT-k vásárlásához vagy eladásához.

Megtekintheti a népszerű futball NFT projekteket is.