10 bosszantó probléma, amelyet a Smarthome eszközökkel megoldhat

Az okosotthonokat könnyebben össze lehet állítani, mint valaha. Bár még mindig nem szükségesek, hasznosak az otthona körüli bosszantó problémák megoldásában.

Nincs több házi kiabálás

Az okosotthonok nem mindig működnek jól családi helyzetekben. Az automatizálás különösen nehéz a családos otthonokban, és a zenei integráció fiókproblémákhoz vezethet. De az egyik terület, ahol az okosotthonok ragyognak, a kommunikáció. Ha valaha is megkért egy gyereket, hogy mondja el a családnak, hogy vacsora van, és csak annyit tettek, hogy olyan hangosan kiabálták, hogy „vacsora”, akkor értékelni fogja az Amazon Echo és a Google Home kaputelefon funkcióit.

A kaputelefonok általában bosszantóak és nehezen telepíthetők otthon, kábelezést igényelnek, és néha lyukakat kell készíteni a falon. De a különböző helyiségekben lévő Echo vagy Home segítségével használhatja az Echo’s Announce vagy a Google Home Broadcast funkcióját.

Az Echo bejelentési funkciója lehetővé teszi, hogy egyirányú üzenetet küldjön az otthonában lévő összes többi Echo-nak (feltételezve, hogy ugyanazon az Amazon-fiókon vannak), de az emberek nem tudnak válaszolni a bejelentésre. A Google Home Broadcast funkciója azonban kétirányú; az emberek válaszolhatnak, és hallani fogja azt az otthoni eszközön, amelyről sugároz.

Az Alexa rendelkezik egy beugró funkcióval, amely lehetővé teszi a kétirányú beszélgetést, de ez csak két Echo-eszköz között működik.

Soha többé ne hagyja égve a lámpákat

Ez elég gyakran megtörténik ahhoz, hogy valóban bosszantó legyen. Hazaér a munkából, és egy vagy több lámpa világít. Vagy sétálsz az otthonodban, és azt látod, hogy a gyerekek mindenhol felkapcsolták a villanyt, és soha nem kapcsolták le.

Ha nem használ automatizálást, akkor használjon. Ha a lámpák minden nap kikapcsolnak, miután elindult dolgozni, akkor nem kell attól tartania, hogy véletlenül bekapcsolva hagyja őket. A lámpákat a Nestbe is kötheti, hogy kikapcsolódjon, amikor távol van, ami segíthet, ha az emberek felkapcsolják a lámpákat, és elfelejtik lekapcsolni. A mozgásérzékelők ezen a problémán is segíthetnek.

Mindig tudja, hogy a garázskapu zárva van

Talán rosszabb, mint a villanyt felkapcsolni, ha nyitva hagyja a garázsajtót. Így a garázsa és talán az otthona többi része is kiszolgáltatottá válik a rossz színészeknek.

  A Google Chrome használata biztonságos jelszavak generálására

Ha rendelkezik intelligens garázsrendszerrel, például a MyQ-val, figyelmeztetéseket kaphat a garázskapu kinyitásakor, és távvezérelheti azt. Soha többé nem kell hazafelé vezetnie annak a sejtésnek a tudatában, hogy nyitva hagyta a garázsajtót.

Akár a garázsajtót is automatikusan bezárhatja a nap végén, arra az esetre, ha elfelejtené, amikor hazaér. Sok lakástulajdonos a garázson keresztül távozik és érkezik, így ez a bejárati pont nagyobb valószínűséggel marad nyitva, mint egy bejárati ajtó.

Legyen az első, aki megtudja, ha szivárog

A vízszivárgást könnyű kihagyni, és gyorsan károkat okoznak, különösen akkor, ha az otthonában, vagy ami még rosszabb, távollétében történik.

A vízszivárgás-érzékelő valószínűleg a leginkább figyelmen kívül hagyott okosotthon-érzékelő, amelyet telepíthet. Ha van olyan helye a házban, amely hajlamos a szivárgásra (az alagsor, amely eláraszt, egy készülék, amely szivárog, bárhol van vízmelegítő), feltétlenül használjon vízszivárgás-érzékelőt. A korai ismerete a kulcsa annak, hogy megállítsuk a tragédiát, mielőtt a víz hatalmas károkat okozna otthonában. E korai figyelmeztetés nélkül elveszítheti a padlót, a falakat és más anyagokat penészedés, szennyeződés és sérülés miatt.

Soha többé ne veszítse el a távirányítót

Valahogy a TV távirányítója eltéved a kanapé ráncai között. Vagy teljesen egy másik szobába vándorol. És ha egyszer belenyugodtál egy jó filmmaratonba, akkor tényleg nem akarsz újra felállni, hogy megtaláld. Egy kis smarthome varázslattal megúszhatja a távirányítóját – legalábbis egy csipetnyi ideig.

Egy Fire Tv kockát vezérelhet az Alexával, ami csökkenti a hang szükségességét.

A Roku eszközökhöz korábban harmadik féltől származó alkalmazásra volt szükség a Google Home szolgáltatással való együttműködéshez, de nemrégiben bevezették a natív integrációt. Még nem tökéletes. Vezérelheti Roku-ját, és kezd megtörténni a csatornákkal való bizonyos integráció, de a legtöbb Roku-alkalmazást – például a Netflixet – nem vezérelheti a hangjával.

Hatékonyabb megoldás egy Harmony Hub és egy hangsegéd beállítása.

Győződjön meg arról is, hogy az eszközön van-e távirányítóként működő okostelefon- vagy táblagép-alkalmazás. A legtöbb igen. Lehet, hogy nem szeretné állandóan használni – a távirányító tényleges gombjainak lenyomása sokkal kielégítőbb –, de egy csipetnyire nagyon praktikus.

Tartsa a termosztátot ott, ahol szeretné

Soha nem sikerül. Hazaérve találod, hogy a ház sült. Amikor megkérdezed a nagyitól, hogy miért van ilyen magas a hőség, észre sem vette. Ekkor vallja be a hatéves gyereked, hogy megpróbált tréfát játszani a nagyival, miközben a babavárás volt, és 90-re kapcsolta a hőfokot. (Ez a hihetetlenül konkrét forgatókönyv lehet, hogy valós életpélda, de nem ismerem el.)

Még akkor sem, amikor a gyerekek nem tréfálnak, a házban élők, akik nem fizetik a számlákat, nem mindig értik, mibe kerül felfűteni és hűteni a házat a kívánt plusz néhány fokkal.

  Hogyan olvassunk Twitter-szálakat hosszú bejegyzés formájában

Lépjen be az intelligens termosztátba, amely lehetővé teszi az ütemezések beállítását (és még a fűtési beállításokat is kitalálhatja, és automatikusan alkalmazhatja). Nagyszerű módja annak, hogy otthonát a kívánt módon fűtse vagy hűtse, és akár távolról is ellenőrizheti a dolgokat.

A Nest termosztáttal még egy lépéssel tovább is léphet, ha PIN-kódot állít be a vezérlők zárolásához. Ha nagylelkűnek érzi magát, beállíthat egy minimális és maximális hőmérsékletet, amelyet az emberek beállíthatnak, mielőtt szükség lenne a tűre. A pénztárcája megköszöni.

Vágja vissza az energiavámpírokat

Sok elektromos eszköz továbbra is fogyaszt kis mennyiségű energiát még kikapcsolt állapotban is. A modern konzolok, mint például az Xbox One és a PlayStation 4, egyáltalán nem kapcsolnak ki! A laptopokhoz hasonlóan hibernált módba kapcsolnak, így a háttérben tölthetik le és telepíthetik a frissítéseket. Bár ez kényelmes, ha sokat használod a konzolokat, energiát vesz igénybe. Ha hozzáadja TV-jét, sztereóját és a szobában lévő egyéb eszközöket, hirtelen sok energiát fogyaszt (relatíve szólva), amikor semmit sem használ közvetlenül.

Néha érdemes hagyni ezeket az eszközöket, hogy végezzék a dolgukat. Ha például teljesen lekapcsolja a TV-készülék áramellátását, amikor nem használja, akkor nem fogja tudni bekapcsolni a távirányítóval. Más készülékeknél ez nem olyan fontos.

Az egyik lehetőség az, hogy csatlakoztatja eszközeit a szokásos elosztóhoz, és csatlakoztassa az elosztót egy intelligens csatlakozóhoz. Amikor dolgozik, és senki sem néz tévét vagy játszik, kikapcsolhatja az intelligens csatlakozót (vagy akár ütemezheti is az automatikus kikapcsolást), megakadályozva, hogy ezek az eszközök áramot vegyenek. Amikor hazaér (vagy menetrend szerint), kapcsolja be a konnektort. Vannak még intelligens elosztók több aljzattal amelyek független intelligens csatlakozóként működnek.

Még egy időzítőt is beállíthat, hogy éjszaka kikapcsolja ezeket az eszközöket, így mindkettőt előnyben részesítheti az energiavámpírok leállításában, de lefekvésben is, miközben megöli a késő esti játékmeneteket.

Nehezítse meg a tornáctolvajok dolgát

Sajnos egyre növekszik a tornáclopások száma. Minél többet az Amazon és más cégek értékesítenek és házhoz szállítanak, annál csábítóbb lesz felmenni, felkapni egy csomagot és elfutni. De egy videó csengő segíthet.

Mind az Amazon, mind a Google kiváló video csengő opciókat kínál. Az egyik fő megkülönböztető tényező egyszerűen az, hogy támogathatja-e a vezetékes ajtócsengőt (ha nem, akkor az Amazon útján kell mennie). A videó csengő azonban rendkívül hatékonyan segít megállítani a tornáctolvajokat.

Ennek két oka van. Először is kaphat értesítést, amikor valaki az ajtó felé sétál. Nem kell megvárnia, amíg megnyomják a csengőt. És sok ajtócsengő hangszórókkal rendelkezik, így beszélhet a verandán lévő személlyel (akár otthon van, akár nem). Még ha elkezdik is felvenni a csomagot, elmondhatja nekik, hogy látja, mit csinálnak, és tudatja velük, hogy a rendőrséget tervezi hívni.

  A Fedora Media Writer használata Fedora telepítő USB létrehozásához

A második ok az, hogy a tolvajok egyre jobban tudatában vannak annak, hogy a videó csengő egy dolog. Nem, a video-ajtócsengő nem állít meg minden tornáctolvajt, de meggyőzhet néhányat, hogy más otthont válasszanak a célnak. És mindenhol vannak videók azokról a tolvajokról, akik észrevették a videocsengőt, és meggondolták magukat,

A videó csengő helyett használhat biztonsági kamerát. De jönnek a maguk kihívásai.

Könnyen visszaállíthatja routerét, amikor szüksége van rá

A routerek furcsa eszközök. Felgyorsulnak, lelassulnak, vagy egyszerűen leállítják a munkát minden nyilvánvaló ok nélkül. Sok időt tölthet a router hibaelhárításával. De valószínűleg újra kell indítania a dolgot. Ez meglepő módon a mai napig érvényes megoldás, amely nagy valószínűséggel megoldja a problémát.

Ennek ismeretében szuper geeky utat járhat be az útválasztó automatikus újraindításához, de sokkal egyszerűbb ezt automatizálni egy intelligens csatlakozóval. Ezzel a módszerrel az intelligens csatlakozó nem csak a bekapcsolás ütemezését teszi lehetővé, hanem a folyamatot a telefonjáról is elindíthatja, így nem kell felkelnie a kanapéról, amikor ez megtörténik.

Egy fontos dolgot azonban meg kell jegyezni. Ez akkor lehet hasznos, ha a hálózat hibás, de valószínűleg nem hasznos, ha a hálózat teljesen leállt. Végül is Wi-Fi jelre lesz szüksége az intelligens csatlakozó aktiválásához.

Hagyja abba a kulcsok kiosztását az otthonába

Két kulccsal kezdted. Aztán csináltál egy harmadikat. És most az egyik eltűnt, mert kölcsönadtad valakinek, és soha többé nem láttad.

A fizikai kulcsokat nem vonhatja vissza, de az intelligens zárral kódokat hozhat létre, amelyeket megoszthat barátaival vagy családjával. Ezután kezelheti ezeket a kódokat, figyelheti a használatukat, és visszavonhatja őket, amikor az embereknek már nincs szükségük hozzáférésre otthonához. Egy csípéssel akár távolról is kinyithat egy ajtót egy látogató, valaki, aki dolgozni jött a házába, vagy csak egy házastárs, aki elfelejtette a kódot. Ne feledje, hogy minden további kód egy újabb sebezhetőséget jelent, ezért a fel nem használt kódokat időnként ki kell törölnie.

Az intelligens zár felszerelése nem sokkal nehezebb, mint egy szabványos ajtózár felszerelése, így ez jól esik a barkácsolás területére. És előfordulhat, hogy miután átvált egy intelligens zárra, többé nem érzi szükségét, hogy magánál legyen a házkulcs. Nagy áldás, ha nem kell a zsebében kotorászni egy kulcsért, miközben a keze tele van élelmiszerekkel. Néhány zárat akár hangsegéddel is vezérelhet.

Az okosotthonok sok bosszantó problémát megoldhatnak, a kicsiktől a nagyokig. A legnagyobb dolog annak meghatározása, hogy milyen problémákkal kell szembenéznie, mivel nincs két egyforma otthon. Miután elkészítette ezt a listát, kezdje talán a legegyszerűbb vagy legolcsóbb lehetőségekkel, hogy megnedvesítse a lábát.